Hyppää sisältöön

Peter Erofejeff takaa-ajettavana PGA:n mestaruuskilpailuissa

Peter Erofejeff jakaa johtosijaa Nordcenterissä.

Erofejeff lähtee Vuosaaressa pelattavassa kilpailussa kolmen lyönnin johtoasemasta päätöskierrokselle.

Peter Erofejeff oli torstaina kärkiryhmän ainoa pelaaja, joka onnistui säilyttämään asemansa tuloslistan kärkjessä Audi PGA Finland Championshipissa Erofejeff pelasi 69 (-3) lyönnin kierroksen, ja hän on yhteistuloksessa -7.

Erofejeffin kanssa samassa ryhmässä pelanneet Tuomas Salminen ja Henri Satama pelasivat kierroksensa parissa, ja he ovat mukana isossa takaa-ajajien joukossa, jotka ovat yhteistilanteessa -4. Toista sijaa ovat jakamassa  myös päivän parhaan tuloksen (66) pelannut Erik MyllymäkiJoonas GranbergMikael Salminen, Albert Eckhardt  ja Henri Salonen.

Kärkimies takelteli torstaina draiviensa kanssa, vaikka se ei isosti tuloskortissa näkynytkään.

”Jos avauskierros oli helppo, niin tänään kroppa tuntui ihan vammaiselta, ihan kuin en olisi pitänyt mailasta ikinä kiinni. Lyöminen on silloin sellaista pakottamista, ja löin tänään paljon huonoja draiveja”, Erofejeff harmitteli.

Erofejeffin pelastukseksi toisella kierroksella muodostuivat hyvä wedgepeli ja lämpimänä ollut putteri. Hän upotti kaikkiaan seitsemän birdieä. Perjantain päätöskierrokselle Erofejeff lähtee luottavaisin mielin, vaikka tämän kauden aikana hän ei ole onnistunut voittoa vielä itselleen sinetöimään hyvistä yrityksistä huolimatta.

”Mielenkiintoinen päätöskierros on luvassa. Iso nippu on ihan siinä selän takana.”

Pelikaverikseen Erofejeff saa finaalikierrokselle Erik Myllymäen.

Opettavien ammattilaisten ykkösenä jatkava Henri Salonen taistelee tasaväkisesti kokonaiskilpailun voitosta pelaavien ammattilaisten kanssa. Salonen kiersi Vuosaaren links-kentän 71 (-1) lyönnillä.

”Tänään oli hieman vaikeampaa kuin eilen. Raudat olivat vähän heikkoja, mutta toisaalta löin parempia draiveja tänään. Sellaista taisteluahan se oli”, Salonen kiteytti päivän urakkansa.

Salosella – ja muilla opettavilla ammattilaisilla – on kilpailussa panoksena suora paikka opettavien ammattilaisten EM-joukkuekilpailuun. Kilpailun paras opettava ammattilainen kuittaa paikan joukkueeseen ilman karsintoja.

”Se oli tärkein syy osallistua tähän kilpailuun. Ja onhan se kiva kiusata noita pelaavia ammattilaisia. Mutta kolmannella kierroksella pitää jaksaa vielä punnertaa”, Salonen muistuttaa.

Salosella on kahdeksan lyönnin kaula seuraavaan opettavaan ammattilaiseen, Jarkko Raskiin, joten EM-reissu näyttää varsin todennäköiseltä.

PGA:n seniorijäsenet aloittivat myös omat mestaruuskilpailunsa torstaina. 36 reiän mittaisena pelattavassa seniorisarjassa parhaiten avauspäivänä pelasivat Tapani SaarentolaTimo Rantanen ja Teemu Tyry. He kaikki pelasivat tuloksen 79 (+7).

Kilpailun tulospalvelun löydät täältä.

Etsi luettavaa