Hyppää sisältöön

Peter Erofejeff, Henri Satama ja Janne Kaske – kokemus valttia Finnish Tourin finaalissa Peuramaalla

Peter Erofejeffilla on Janne Kasken tavoin runsaasti kokemusta myös European Tourilla kiertämisestä

Kilpailun kokeneimmat pelaajat muodostavat kärkikolmikon Vanha Peura -kentällä sunnuntaina päättyvässä Audi Finnish PGA Golf Tourin finaalikilpailussa. Naisten kisassa Emilia Väistö johtaa viidellä lyönnillä.

Peuramaalla tulostahti on ollut Finnish Tourin finaalissa kovaa. Yleisessä sarjassa kilpailun kärjessä on kaksikko Peter Erofejeff – Henri Satama tuloksella -11. Naisten sarjassa Emilia Väistö (-4) tykitti lauantaina tuloksen 66, jolla hän karkasi viiden lyönnin johtoon.

Lauantaina oman kilpailunsa aloittivat myös PGA:n seniorijäsenet, jotka pelaavat 36 reiän mittaiset mestaruuskilpailut. Mikko Korkalainen otti muilta luulot pois heti avauspäivänä pelattuaan tuloksen 74. Hänellä on kahdeksan lyönnin etumatka toiseen päivään lähdettäessä.

Päivän ainoan boginsa heti ykkösväylälle tehnyt Erofejeff on taistellut koko kauden pelinsä kanssa, mutta Peuramaan Vanha Peura -kentällä pelattavassa kilpailussa kaksi ensimmäistä päivää ovat olleet hyvää golfia.

”On ollut hankala kausi tähän mennessä. Tuolla kentällä on ollut liikaa huonoja ajatuksia päässä. Mutta nyt on saanut vähän luottoa lyöntiin. Ja ne ovat kuitenkin pieniä juttuja, joiden kanssa tässä taistellaan”, seitsemän birdien turvin 65 lyönnin kierroksen pelannut Erofejeff kertoi.

”Molemmat päivät olen lyönyt hyvin tiiltä. Ja täällä tulee paljon wedgelähestymisiä, ja löin niitä lähelle.”

Erofejeffin kanssa kärkitilaa jakava Satama pelasi lauantaina tuloksen 66. Kilpailun kokeneeseen kaartiin kuuluva Satama oli tyytyväinen paitsi omaan peliinsä, myös caddiensa rooliin.
”Caddie oli helkkarin hyvä. Hän piti tunnelman kevyenä ja minulla jalat maassa ja keskittymisen pelissä”, Satama kiitteli.

Satama pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta Alex Hietalan (-7) ja Sean Avellanin (-3) kanssa. Hietala aloitti lauantain kierroksen hurjasti oltuaan 6 reiän jälkeen jo 4 alle parin.
”Alex laittoi kaasua, ja se löi hyvät tahdit alkuun. Yritin vain pysyä kyydissä mukana. Päivä oli hyvin samanlainen kuin eilenkin. Ei mitään suuria ongelmia”, Satama analysoi päiväänsä.

Yleisessä sarjassa kolmantena on Janne Kaske tuloksessa -9. Juho Kurula (-7) jakaa Hietalan kanssa neljättä sijaa. Yleisen sarjan cut-raja oli +2.

Emilia Väistö ylsi kauden parhaaseensa

Emilia Väistö voitti elokuussa Erkko Trophyn HGK:n kentällä Talissa

Emilia Väistö voitti elokuussa Erkko Trophyn HGK:n kentällä Talissa

Juha Hakulinen

Naisten sarjassa Emilia Väistö pelasi kesän parhaan kierrostuloksensa, 66 lyöntiä. Parempaankin oli aineksia, sillä hän teki Vanhan Peuran 16. reiälle tuplabogin.

”Peli kulki kauttaaltaan hyvin. Siellä oli muutama huono lyönti, mutta kyllä niitä aina muutama sinne tulee väkisinkin. Avaukset kulkivat tänään todella hyvin. Olin avausten jälkeen koko ajan väylällä. Myös wedget olivat parempia kuin eilen”, hurjan pitkistä lyönneistään tunnettu Väistö sanoi.

Avauspäivän jälkeen naisten kilpailua johtanut Oona Kuronen (+1) on kilpailussa toisena. Kolmannelta sijalta kauden viimeiselle kierrokselle starttaa Aada Rissanen (+2).

Audi Finnish PGA Golf Tourin kausi huipentuu sunnuntain päätöskierrokseen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa