Hyppää sisältöön

Tiger ja Rory perustivat yhteisen yrityksen, mutta mitä se oikein tekee? Urheilua ja teknologiaa yhdistävällä firmalle sattui nolo moka julkistuspäivänä

Rory McIlroy ja Tiger Woods perustivat yhteisen firman tai ainakin toimivat sen kasvoina ulospäin. KUVA: GETTY IMAGES

Tiger Woods ja Rory McIlroy ovat uuden urheilua ja teknologiaa yhdistävän yrityksen perustajat ja kasvot. Sitä ei vielä tarkkaan tiedetä, mitä yritys tulee tekemään.

Tiger Woods ja Rory McIlroy ovat ryhtyneet liikekumppaneiksi.

Kaksi Niken lähettilästä ja golfikonia tulivat eilen julkisuuteen uuden yrityksensä TMRW Sportsin kanssa, kun he julkaisivat tiedotteen, joka oli laadittu siten, että se herätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia.

Epämääräinen tiedote herätti koko joukon arvailuja, eikä se välttämättä ole hankkeen julkisuuden kannalta huono asia. Kiinnostus on herätetty, jatkossa tietoa tarjoillaan sitä janoavalle yleisölle todennäköisesti ripotellen.

Tiedotteen mukaan TMWR Sports ”keskittyy teknologiakeskeisiin hankkeisiin, joissa on edistyksellisiä lähestymistapoja urheiluun, mediaan ja viihteeseen”.

McIlroyn ja Woodsin lisäksi hankkeen muut puuhamiehet ovat NBC Sports -kanavan vastaava tuottaja ja urheilukanavan hallituksen puheenjohtaja Dick Ebersol sekä varatoimitusjohtaja Mike McCarley, joka toimii TMWR Sportsin toimitusjohtajana.

Ei tarvitse olla Sherlock Holmes veikatakseen, että yksi hankkeen takana olevista yrityksistä on yhdysvaltalainen tv-jätti NBC semminkin, kun tiedotteen oli laatinut David Schaefer, joka on NBC:n omistaman Golf Channelin viestintäjohtaja. Todennäköisesti myös PGA Tour on TMRW Sportsissa jollain tapaa mukana.

Mitä siis uusi yritys tulee tarkalleen ottaen tekemään?

Jotkut spekuloivat, että TMRW Sports, jonka kirjainlyhenne tulee sanasta tomorrow eli huominen, on perustettu LIV Golfin kilpailijaksi. Aiemmin tällä viikolla alkoi liikkua myös huhuja, joiden mukaan yritys aikoo järjestää maailman parhaiden golfaajien kohtaamisia stadioneilla teknologiaa hyödyntävässä kilpailusarjassa.

Näistä tiedotteessa ei kuitenkaan mainittu sanallaan. Sen sijaan se piti sisällään korporaatiojargonia jopa siinä määrin, että sitä oli ujutettu myös Woodsin ja McIlroyn suuhun.

”Olen innoissani voidessani työskennellä TMRW Sportsin kanssa tuodaksemme ihmisille enemmän mahdollisuuksia seurata urheilua. Niin monet urheilijat, viihdyttäjät ja tapaamani ihmiset kaikilta elämänaloilta jakavat intohimomme urheiluun, mutta heillä on myös yhteinen halu rakentaa parempaa tulevaisuutta seuraavan sukupolven urheilufaneille. Yhdessä voimme hyödyntää teknologiaa tuodaksemme uusia lähestymistapoja rakastamiimme urheilulajeihin”, Woods kertoi pitkästi sanomatta oikeastaan yhtään mitään.

Eikä McIlroy ollut pekkaa pahempi.

”Viime vuodet kurssin ulkopuolella olen keskittynyt auttamaan viemään golfia sen digitaaliseen tulevaisuuteen. Nyt yhdistämällä voimamme Tigerin, Miken ja muiden TMRW Sports -kumppaneiden kanssa voimme muokata tapaa, jolla media ja teknologia parantavat urheilukokemusta. Maailmassa, jossa teknologia tarjoaa meille niin monia vaihtoehtoja aikamme käyttöön, haluamme tuoda urheilun mahdollisimman monen ulottuville”, McIlroy toisteli.

Tiedotteen perusteella yhtiöllä on takanaan vankka rahoitus, ja lähiaikoina yritys aikoo tiedottaa tarkemmin muista sijoittajista sekä yrityksen alkuvaiheen hankkeista.

”Aloitamme tämän mielenkiintoisen matkan yhdessä monipuolisen sijoittaja- ja yhteistyökumppaniryhmän kanssa. Heidän vahvan tukensa ansiosta keskitymme nopeuttamaan urheilun kehitystä useiden mielenkiintoisten kehitysprojektien avulla”, toimitusjohtaja McCarley puolestaan totesi.

Golftähtien uusi yritys herätti arvatenkin suurta kiinnostusta. Kun esimerkiksi Twitterissä ihmisiä kehotettiin katsomaan lisätietoa yrityksen verkkosivuilta, oli vastassa oletettavasti yleisömäärän takia kaatunut sivusto.

Aika nolo moka, kun ottaa huomioon, että kyseessä on tosiaan ”teknologiakeskeinen yritys”.

Nyt sivusto on jälleen toiminnassa, mutta mitään lisätietoa siellä ei ole saatavilla. Vain mitäänsanomaton slogan: Today is Yesterday’s TMWR.

Jäädään siis odottelemaan mitä huominen tuo tullessaan…

Etsi luettavaa