Hyppää sisältöön

Perjantai ei ollut Välimäen päivä – Bryson DeChambeau paransi 13 lyönnillä

Sami Välimäki pelasi perjantaina neljä lyöntiä heikomman tuloksen kuin torstaina.

Sami Välimäki pelasi neljä lyöntiä heikomman tuloksen kuin eilen. Eilen kuusi birdieä tehnyt Välimäki onnistui tänään ainoastaan kahdessa birdieputissa.

Sami Välimäki joutui taipumaan perjantaina The Concession -kentällä, Floridassa. Uransa ensimmäistä WGC-kilpailua pelaava nokialainen merkkautti tänään korttiin tuloksen 76 ja on yhteistuloksessa +4 (72-76). Tämä tarkoittaa sitä, että hän putosi tulosluettelossa yli 20 pykälää 64:nneksi.

Välimäen kompastuskivi oli perjantaina kentän viides reikä, jolle Välimäki on tehnyt molempina päivinä tuplan. Tänään ykköstiiltä aloittanut Välimäki oli aloittanut kierroksen neljällä perättäisellä parilla. Sen jälkeen viitonen muutti pelin suunnan.

Torstaina Välimäki löi viidennen reiän avauksen veteen. Perjantaina pallo plumpsahti lähestymislyönti. Par 4:lla vesi kulkee koko reiän ajan vasemmalla puolella.

Välimäki teki etuysin loppuun kaksi perättäistä bogia, joten hän oli yhdeksän reiän jälkeen tuloksessa +4.

Takaysin Välimäki pelasi pariin. Hän teki heti kympille birdien, mutta bogit rei’llä 13 ja 15 nostivat 22-vuotiaan jo viisi yli parin tulokseen. Birdie 17. reiällä jätti vähän paremman maun suuhun kierroksesta.

”Pari huonoa lyöntiä väärään paikkaan ja huonoa lähipeliä. Huomenna yritetään parantaa”, Välimäki viestitti rapakon takaa.

Koepka johtaa, DeChambeau iski kenttäennätyksen

Kisan kärjessä on nelinkertainen major-voittaja Brooks Koepka, joka on tuloksessa -11. 36 reikään Koepka on tehnyt ainoastaan kaksi bogia, joista jälkimmäinen tuli kakkoskierroksen viimeiselle reiälle.

Collin Morikawa, Cameron Smith ja Billy Horschel ovat tuloksessa -10 eli lyönnin Koepkaa perässä.

Päivän parhaasta tuloksesta vastasi torstaina kompuroinut Bryson DeChambeau. ”Tiedemies” aloitti kisan tuloksella 77, mutta paransi tänään peräti 13 lyönnillä pelattuaan kierroksen tulokseen 64 (-8). Yhteistulos -3 riittää tässä vaiheessa jaettuun 18. sijaan.

DeChambeaun 64 lyöntiä on uusi kenttäennätys, ja yhdysvaltalainen sivusi myös omaa birdie-ennätystään yhden kierroksen aikana tehtyään yhdeksän ”lintusta”.

Lumiukko ei hyydyttänyt Hovlandin hymyä

Lähellä huipputulosta oli myös Viktor Hovland. Nuori norjalainen oli kierrostaan seitsemän alle parin ennen viimeisestä reikää, mutta lähipelisiksakin jälkeen korttiin merkattiin kahdeksikko (par 4). Se ei kuitenkaan hyydyttänyt norjalaisen hymyä.

”Ehkä kyseessä on defenssi, jolla suojelen itseäni”, Hovland analysoi iloista ilmettää kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

Näin Hovlandin kahdeksikko syntyi:

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa