Hyppää sisältöön

The ( Perfect ) Match – Charles Barkley loisti Phil Mickelsonin parina Arizonassa

Phil MIckelson (vas.) käytti kisakierroksen aikana paljon aikaa Charles Barkleyn koutsaamiseen.

”The Match” Phil Mickelsonin omistamalla Stone Canyon Golf Clubilla oli neljän urheilijan hyväntekeväisyysottelu ja TV-show, jossa pääosaan nousi odotetusti suupaltti Charles Barkley.

USA:ssa vahva urheilukulttuuri ja TV-viihde yhdistettiin perjantaina golfin kautta toimivalla ja innovatiivisella tavalla.

Arizonan erämaassa pelatussa The Matchissa Phil Mickelsonin parina oli jo 2000-luvun alussa oman aktiiviuransa lopettanut koripallotähti Charles Barkley. 

Golftähden ja Phoenix Suns -joukkueen tähden välinen ystävyys käynnistyi jo 1990-luvun alussa Mickelsonin vaimon Amyn välityksellä….

Heitä vastaan pelasivat nollatasoituksen omaava nykyinen NBA-legenda Stephen Curry, sekä amerikkalaisen jalkapallon suurimpiin nimiin kautta aikojen lukeutuva Peyton Manning

Kahdessa aiemmassa The Matchissa toisen päätähden roolia vedellyt Tiger Wooods jätti kolmannen osan väliin.

Pelimuodossa parin molemmat pelaajat avasivat tiiauspaikalta, tämän jälkeen valittua pallo jatkettiin sitä vuorotellen lyöden. 

USA:n Korn Ferry Tourillakin villillä kortilla pelannutta Stephen  Currya ja  Peyton Manningia ( Hcp 6,5) pidettiin suosikkeina, sillä Charles Barkley on osittain tarkoitushakuisestikin profiloitunut gofkenttien ikuiseksi epäonnistujaksi, jolle väylään osuminen avauksessa on ison tuuletuksen paikka.

Barkley oli oman aktiiviuransa aikana tahtopelaaja, korinalustaistoihin (198 cm) lyhyt, mutta tästä huolimatta yksi kaikkien aikojen kovimmista levypallomiehistä. Hän on tehnyt loistavaa uraa oman lajinsa TV-kommentaattorina, ja viihtyy hyvin urheilun, etenkin golfin seurapiireissä sosiaalisesti ja verbaalisesti taitavana tilannekomiikan mestarina.

Barkleyn ”tasoitus” on noin 25, joka The Matchin etukäteisveikkailuissa teki heidän vastustajistaan ennakkosuosikin, vaikka Barkleylla oli parinaan Phil Mickelson.

Haasteottelun tuotoista valtaosa ohjataan yliopistoille ja collegeille, joissa pääoasa opiskelijoista on tummaihoisia. Kukin pelaaja sai nimetä yhden koulun tuen saajaksi.  Pelaajila oli kierroksen aikana mahdollisuus hole-in-onella saada valitsemalleen koululle jopa 2,5 miljoonaa taalaa, mutta nämä potit jäivät jakamatta.

Mickelson pisti pallot kentälle, Barkley kuunteli koutsin ohjeita

Reikäpelinä käyty ottelu käynnistyi Curryn ja Manningin voittamalla reiällä. Tämän jälkeen Mickelson & Barkley saivat yllättäen otteen vuorotellen haparoinneista vastustajistaan. Mickelson oli neljästä pelaajasta suvereeni useimmissa avauksissa jättäen Barkleylle lyhyinä pelatuille par-nelosille ja viitosille kohtuullisen helppoja lähestymisiä ja siirtolyöntejä.

Barkley on pelannut elämänsä aikana parempaakin golfia, kuin hänen tasoituksensa osoittaa. Mickelson käytti kierroksen aikana hyvin paljon energiaa parinsa mailavalintojen ja pelistrategian terävöittämiseen.

Kun Curry ja Manning  eivät tehneet kierroksen aikana yhtään birdietä, peli kääntyi heidän vastustajilleen. Ottelu päättyi 15:lla luvuin 4/3.

Charles Barkley oli ottelun suuri hahmo ottelun luonteeseen kuuluvan suunpieksennän ja viihteen kannalta. Hän toimi keväällä järjestetyssä  The Match #2 ottelussa kommentaattorina ja nyt penkiltä estradille siirrettynä täytti erinomaista paremmin annetun roolin tavisgolfarina tähtien joukossa.

Ensimmäinen The Match Phil Mickelsonin ja Tiger Woodsin välillä pelattiin  marraskuussa 2018. Lefty voitti ottelun neljännellä uusintareiällä ja kuittasi yhdeksän miljoonaa taalaa.

Toinen ottelu, The Match: Champions for Charity, oli parikilpailu. Tiger Woods & Peyton Manning kukistivat Phil Mickelsonin sekä amerikkkalaisen jalkapallon toisen legendan, Tom Bradyn viimeisellä reiällä.

Perjantaina käyty ottelu, The Match: Champions For Change,   jäi jännityksen osalta kahta aiempaa vaisummaksi, mutta täytti oli Mickelsonin ja Barkleyn yhteistyön tuoman ”kasvutarinan” myötä onnistunut projekti, joka tuskin jää viimeiseksi.

Seuraava otteluformaatti tuskin on toistoa jo nähdyille. Pääosan esittäjien valinnassa on menty varman päälle, USA:ssa valtalajien legendat kiinnostavat. Olisiko seuraavassa ottelussa jo nainen kentällä?

USA:ssa haasteeksi muodostuu se, että omia supertähtiä ei ole, jollei Michelle Wietä nosteta vauvaloman jälkeen mukaan. 

Helppo veikkaus tapahtuman kannalta tärkeän toisen ammattilaistähden rooliin Mickelsonin rinnalle  on Bryson DeChambeau, mikäli Tigeria ei saada mukaan.

The Match: Champions For Change, tulosseuranta

Etsi luettavaa