Hyppää sisältöön

Peräti 16 pelaajaa jatkaa puhtaalla pelillä lohkovaiheen päätöskierrokselle – neljä eurooppalaista huippua pelaa tänään enää kunniasta

Jon Rahm nousi vielä taistelemaan paikasta neljännesvälierissä. Rory McIlroy sai painia tosissaan voiton eteen.

WGC-reikäpelin lohkovaihe huipentuu tänään myöhään illalla ja yöllä, kun ratkeaa, ketkä ovat ne 16 pelaajaa, jotka jatkavat pudotuspelivaiheeseen eli neljännesvälieriin.

Alkulohkoja on 16, ja pelit jatkuvat ainostaan lohkovoittajilla. Yhdessä lohkossa on neljä pelaajaa, eli reikäpeliotteluja on nyt jokaisella takana kaksi.

Tiukka tilanne on lohko 4:ssä, jossa sekä Patrick Cantlay että Brian Harman ovat voittaneet omat ottelunsa. Tänään miehet kohtaavat toisensa ratkaisuottelussa.

Jännittäviä hetkiä on tarjolla myös kakkoslohkossa, jonka kärjessä on Billy Horschel voitolla ja tasapelillä. Rickie Fowlerilla ja Jon Rahmilla on vyöllään voitto ja tappio. Tänään ovat vastakkain Rahm ja Horschel, joka voittaessaan espanjalaisen vie koko lohkon. Fowler saa vastaansa yhden tasapelipisteen keränneen Keith Mitchelin. Mikäli hän ja Rahm voittavat ottelunsa, jatkopaikka ratkeaa uusinnassa.

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

Muut kahden voiton miehet ovat: Scottie Scheffler, Rory McIlroy, Tony Finau, Andrew Putnam, Cameron Young, Taylor Montgomery, Max Homa, Sam Burns, Jason Day, Si Woo Kim, J.T. Poston, J.J. Spaun, Xander Schauffele ja Lucas Herbert.

Yhteensä kahden voiton miehiä on 16.

McIlroy vaikeuksissa alussa

Rory McIlroy jatkaa puhtaalla pelillä päätöskierrokselle. Torstaina kaatui Denny McCarthy. KUVA: GETTY IMAGES

McIlroyllä oli alussa vaikeuksia Denny McCarthyä vastaan. Hän oli kuuden reiän jälkeen kolme perässä, mutta nousi lopulta 2up-voittoon. Pohjoisirlantilainen sai tehtyä töitä täyden 18 reiän ajan.

Maailmanlistan ykkönen Scheffler oli oma vahva itsensä. Hän voitti Ruotsin Alex Norenin 5/4. Kun ottelu päättyi 14. reiälle Scheffler oli kierrosta epävirallisesti seitsemän alle parin. Tänään hän kohtaa ratkaisevassa ottelussa Tom Kimin.

Mielenkiintoinen ottelu tulee olemaan myös Dayn ja Collin Morikawan kohtaaminen. Day on siis voittanut molemmat ottelunsa, Morikawalla on voitto ja tasapeli plakkarissa.

Perjantaina varmistui myös neljän eurooppalaisen huippupelaajan karsiutuminen neljännesvälieristä. Viktor Hovland, Tyrrell Hatton, Shane Lowry ja Sepp Straka ovat hävinneet kaksi ensimmäistä otteluaan ja pelaavat enää vain kunniasta.

Hovland, Hatton ja Lowry ovat todennäköisiä Ryder Cup -pelaajia, ja vahvoilla joukkueeseen on myös itävaltalainen Straka.

Harmittava juttu ensi syksyn haasteottelua ajatellen.

Tulospalvelu

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa