Hyppää sisältöön

Pelit loppuvat Peltola Golfissa – kenttä vuokrattavissa uudelle yrittäjälle

Peltola Golfin ovet on laitettu säppiin.

Janakkalassa sijaitseva Peltola Golf on lopettanut toimintansa konkurssiin.

Yhdeksänreikäinen Peltola Golf on mennyt konkurssiin taloudellisesti kehnosti sujuneen kesän takia. Yrittäjä Sakari Eskelisen mukaan viimeinen niitti oli se, että helteinen kesä verotti kävijöitä enemmän kuin sitä edeltänyt sateinen kesä.

Peltola Golfin haasteena oli myös kentän sijainti. Lähin kaupunki on Riihimäki, jonne on Peltomäki Golfista matkaa puolisen tuntia. Hämeenlinnaan on ajaa 40 minuuttia, ja kaupungin läheisyydessä on ennestään neljä kenttää.

Eskellisellä, 70, onkin nyt enemmän aikaa pelata itse. Suunnitteilla on ruveta pelaamaan Linna Golfissa, joka on lähin kenttä.

”Sinne on biokaasuautolla hyvä huristella”, hän toteaa.

Peltola Golf avattiin vuonna 1992, joten golfia ehdittiin pelata Hämeessä yli neljännesvuosisata. Golfkenttä sijaitsee Eskelisen vaimon mailla.

Eskelinen mainitsee, että kentällä on tehty kaikki golfkentän vaatimat syystyöt normaalisti, joten periaatteessa sen voisi avata normaalisti ensi keväänä, mikäli golfkentälle löytyy uusi yrittäjä.

”Ei ole huutaen kukaan ilmoittaunut vuokraamaan. Kun katsoo karttaa, niin jatkajan saaminen vaikuttaa epätodennäköiseltä”, Eskelinen sanoo.

Peltola Golfilla oli Eskelisen mukaan noin 170 osakasta. Vuoden 2018 vastike oli 300 euroa.

Eskelisen mukaan suurin osa osakkeenomistajista alkoivat olla jo melko iäkkäitä, ja suurelle osalle heistä toiminnan loppuminen konkurssiin oli Eskelisen mukaan helpotus.

Etsi luettavaa