Hyppää sisältöön

Pelataanko US Masters toistamiseen ilman yleisöä – Augusta National Golf Club viivyttää päätöstään

Yleisön sisäänpääsy Augusta Nationaliin huhtikuussa on kysymys

Kauden ensimmäinen major käynnistyy huhtikuun kahdeksantena päivänä. Dustin Johnson puolustaa marraskuusssa saavuttamaansa ylivoimaista ykköstilaa.

US Masters siirrettiin päättyneen vuoden kisaohjalmassa viimeiseksi majoriksi. Se päättyi  marraskuun 15. Dustin Johnsonin juhliin. Viiden lyönnin voittomarginaali oli ylivoimaisin sitten Tiger Woodsin 1997 näytöksen, jolloin hän tulitti muut kumoon 12 lyönnin erolla.

Tunnelma ja näkymät Augusta Nationalilta olivat marraskuussa historialliset, sillä yleisöä ei kisaan laskettu. Toimitsijoiden lisäksi paikalla oli vain kourallinen Augustan jäseniä, pelaajien taustajoukkoja  sekä golfalan Vip-henkilöitä.

Tilanne voi olla sama huhtikuun viidentenä käynnistyvällä viikolla, jolloin 85:s US Masters pelataan vain vajaat viisi kuukautta edellisen päättymisen jälkeen.

Jack Nicklaus pisti jalalla koreasti caddiensa kanssa 1960-luvulla Augusta Nationalillla otetussa kuvassa antaen myös yleisölle aihetta riemuun.

Jack Nicklaus pisti jalalla koreasti caddiensa kanssa 1960-luvulla Augusta Nationalillla otetussa kuvassa antaen myös yleisölle aihetta riemuun.

GETTY IMAGES

USA:ssa koronatilanne on vaikea, eikä urheilutapahtumiin muutamia poikkeuksia lukuunottamatta ole yleisöä laskettu. Järjestävä taho, Augusta National Golf Club ei ole päätöstään tehnyt.

Golfkerho laittoi elinikäisen lipunosto-oikeuden The Mastersiin omaaville henkilöille loppuvuodesta mailin, jossa se kertoi siirtävänsä lippujen toimittamista  normaalista tammikuun ensimmäisestä päivästä eteenpäin.

Aiheesta uutisoineen Golfweekin mukaan Augusta National informoi vakioasiakkaitaan lupauksella, että lisätietoa kisan järjestelyistä sekä yleisön mahdollisesta sisäänpääsystä on luvassa tammikuun loppuun mennesssä. 

Mastersissa parasta osaamistaan useaan otteeseen näyttänyt vuoden 2015 mestari Jordan Spieth lohduttautui sillä, että pelaajien kannalta kenttä on sama, vaikka tunnelmassa jäädään jälkeen.

“Riippumatta siitä, onko katsojia vai ei, pelaamme samaa kenttää  tavoitteenamme niiden pelaajien kukistaminen jotka kulloinkin ovat mukana.  Tunnelman syntymisen kannalta yleisö Mastersissa nostaa Augusta Nationalin ainutlaatuiselle tasolle. Omaan pelaamiseen sillä onko yleisöä vai ei, ei ole merkitystä”, Spieth määritteli.

Oheisen videon kautta pääset kiertämään Dustin Johnsonin mukana kaikki Augusta Nationalin 18 reikää US  Mastersin voiton tuoneiden lyöntien myötä.

The Masters

Etsi luettavaa