Hyppää sisältöön

Pelasta par flopilla – floppilyönti nousee korkealle ja laskeutuu pehmeästi viheriölle

Timo Karvinen on suomalainen huippuvalmentaja

Kun pallo on esteen takana tai lähestyminen on päätynyt paikkaan, jolloin griiniä on käytössä vähän, tarvitaan floppilyöntiä. Tässä jutussa kerrotaan, kuinka tuo näyttävä lyönti tehdään.

Flopissa ideana on nostaa pallo korkealle ja pudottaa se alas korkealta, jolloin laskeutuminen on pehmeä ja pallo pysähtyy nopeasti. Energia kuolee yhteen pomppuun ja pallo vierii lipulle griinin mukaisesti muutaman metrin.

Koska lyönnissä energia suuntautuu ylös, palloa voi svingata melko kovaa, jotta se jaksaa perille saakka. Tärkeää on, että lapa pysyy auki koko lyönnin ajan aivan kuten bunkkerilyönnissä. 

Alkuasento

Koska lyönnin osumakulma on loiva, tasapainottaakseen puhdasta osumaa pelaajan painopiste on pallon etupuolella. Painopisteen sijainti määrittyy rintakehän keskikohdan mukaan. Pallon sijaitsee jalkovälin keskellä, varsi pystysuorassa ja lapa on vähän auki.

Osuma ja saatto

Ideaalinen osumakulma on loiva pallon ja maan välistä. Oikea käsi vapauttaa lavan ja luistattaa lavan etureunan pallon alle. Maila pyyhkaisee nurmikkoa, mutta ei osu maahan. Lapa jatkaa osuman jälkeen kohti kohdetta pysyen kehon etupuolella osoittaen kohteeseen. Huomaa osumahetkellä, kuinka lapa on pysynyt auki.

Floppilyönnin svingi on rauhallinen, maila putoaa osumaan omalla painollaan. Lyönti vaatii rohkeutta ja sitoutumista mutta oikein toteutettuna se on varsin yksinkertainen lyönti. Videossa oleva harjoite auttaa oikean käden releasen ja kehon synkronoinnissa.

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa nykyään muun muassa huippulupaus Sami Välimäkeä. Karvinen opettaa Espoon Golfseurassa ja talvisin Season Golfissa. Osoitteessa timokarvinen.com lisätietoa Timon opetustarjonnasta.

Etsi luettavaa