Hyppää sisältöön

Pelaa tasaisemmin alkuasennon avulla

Hyvän alkuasennon oppiminen ja säilyttäminen johtaa tasaisempiin suorituksiin. Jos alkuasento pääsee lipsumaan siirtyy asennon virhe svingiin.

Yksi yleisimmistä virheistä alkuasennossa on pelaajan selkärangan pyöristyminen. Vartalon taivutus eteenpäin tulee syntyä pääasiassa lantiosta mutta monet auttavat lantiota pyöristämällä selkärankaa eteenpäin. Tämä liike saattaa rangan asentoon, josta hyvän kierron tekeminen on mahdotonta.

Hyvässä svingissä suurin osa selkärangan kierrosta tulee yläselästä. Jos selkäranka ja niska ovat kaarella eteenpäin ei pelaaja pääse kiertymään oikeasta paikasta taakseviennissä. Pelaaja usein kompensoi kiertämällä rankaa alaselästä, mikä johtaa svingiongelmien lisäksi selkäkipuihin. 

Hyvä svingi alkaa hyvällä alkuasennolla, josta ei voi tinkiä. 

Esimerkiksi voidaan ottaa Adam Scott. Vartalo taipuu eteenpäin lantiosta ja selkä pysyy suorana. Jopa näin yksinkertaisen asennon saavuttaminen on monille fyysinen haaste. Jos pelaajan takareidet ovat jumissa tuntuu helpommalle taivuttaa vartaloa pyöristämällä selkää. Jos takareidet menevät jumiin hiipii virhe alkuasentoon pelaajan huomaamatta. Takareisien huoltaminen on yksinkertainen ja helppo tapa pitää alkuasento kunnossa. 

Nyt kiinnitä huomiota niskan asentoon. Scottiin pää ei taivu alaspäin kohti palloa vaan kasvot osoittavat pallon yläpuolelle. Asento auttaa selkärangan yläosaa ja niskaa pysymään suorassa, mikä mahdollistaa hyvän hartiakierron.

Tour-pelaajat ja lajin legendat käyttävät päivittäin aikaa alkuasennon tarkistamiseen. Pystyt säilyttämään oman parhaan svingisi vain jos alkuasento pysyy vakiona. Loistava golfpeli rakentuu useiden pienten osien varaan, joista alkuasento on yksi tärkeimpiä.

Viasat näyttää PGA Championshipin suomeksi selostettuna

Etsi luettavaa