Hyppää sisältöön

Pelaa raffista kuin Jordan Spieth

Jordan Spieth on osunut vain 57% väylistä Northern Trust Openissa. Hän silti johtaa kilpailua kolmella lyönnillä tuloksessa -12.

Spiethin putteri on toiminut loistavasti ja hän on luonut reilusti lyhyitä birdiepaikkoja. Spieth on onnistunut lähestymisissä vaikka rautalyönnit ovat usein lähteneet raffista. Karheikosta Jordan on ollut neljä ja puoli metriä lähempänä reikää kuin kilpailun keskiarvo (Spieth 11,7m, kilpailun keskiarvo 16,2m).  

Spiethin pysty svingi ja stabiili lavan liike auttavat kontrolloimaan palloa raffista.

Pystympi svingi tuo mailan osumaan jyrkemmässä kulmassa. Silloin mailan ja pallon väliin jää mahdollisimman vähän ruohoa. Spiethin ote mailasta on ”heikko”, jossa vasen peukalo on enemmän gripin päällä kuin sen sivulla, näin maila ei ole yhtä altis sulkeutumaan raffista pelattaessa ja lavan nostokulma on helpompi säilyttää. 

Kokeile Spiethin tekniikkaa jos haluat onnistua paremmin raffista. Pyri jyrkempään tulokulmaan, jossa maila kohtaa ruohon vain hieman ennen palloa. Heikennä otetta tai avaa lapaa hieman, tämä auttaa vastustamaan lavan sukeutumista mikäli ruoho tarraa mailan varteen kiinni. 

Strokes Gained: Approach The Green tilastossa Spieth on tourin toiseksi paras rautapelaaja. Hyvä kontrolli mailasta auttaa tietysti myös raffista. Spiethin tekniikka soveltuu erittäin hyvin raffista pelaamiseen mutta ei ole parhaimmillaan draiverilla. Ehkä tästä syystä miehen tilastot ovat niin kuin ovat. Spieth on väyläosumissa (59%) vasta tourin sijalla 125. 

Northern Trust Openissa Dustin Johnson pitää toista sijaa tuloksessa -9. Patrick Reed, Jon Rahm, Paul Casey ja Matt Kuchar jakavat kolmatta sijaa (-7). 

Leaderboard

 

 

Etsi luettavaa