Hyppää sisältöön

Pelaa alle parin: Näin selviydyt syvästä viheriöbunkkerista

Joskus golfkentällä tulee vastaan esteitä, joita on syytä kunnioittaa. Syvä viheriöbunkkeri on yksi niistä. 

Syvä griinibunkkeri golfkentällä pelote, joka kannattaa huomioida myös pelitaktiikkaa suunniteltaessa.

Ensinnäkin syvään bunkkeriin lyömistä kannattaa vältellä viimeiseen saakka eli noudattaa varovaisuutta ja lyödä griinin turvalliselle puolelle.

Jos pallo päättyy syvän bunkkerin pohjalle, on aina olemassa riski, ettei palloa saa bunkkerista pois ensimmäisellä yrittämällä. Tämä riippuu toki paljon pallon makuusta ja sijainnista. Pallo ollessa liian lähellä bunkkeriin etureunaa tai uponneena bunkkerin takaosassa, voi olla järkevää lyödä pallo sivusuunnassa ulos esteestä tai jopa nepata se parempaan paikkaan bunkkerin sisällä.

Tällainen konservatiivinen pelitaktiikkaa auttaa välttämättä tilanteen, jossa pelaaja joutuu ojasta allikkoon eli pallo päätyy alkuperäistä vaikeampaan paikkaan.

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

Hyödynnä loftia täysmääräisesti

Syvässä griinibunkkerissa on kaksi haastetta.

Ensinnäkin poispääsyä hankaloittaa se, että pinta on alhaalla ja yleensä etureuna on jyrkkä. Pallo pitää saada siis nopeasti ja jyrkästi ilmaan.

Toisekseen lyönnin pituuden kontrollointi vaikeutuu, koska pallon laskeutumiskulma on normaalia loivempi. Loiva laskeutumiskulma johtuu siitä, että syvästä bunkkerista lyötäessä viheriön pinta on yleensä huomattavasti korkeammalla kuin bunkkerin pohja.

Näistä syistä kannattaa valita mahdollisimman nostava maila eli lob wedge ja avata sitä niin paljon kuin mahdollista. Pohjan muotoilu eli grindi määrittelee sitä, kuinka paljon lapaa voi avata.

Vähintään lapaa pitäisi avata ainakin 45 astetta ja pitää huoli myös siitä, että lapa pysyy avoimena koko lyönnin ajan. Tätä voi korostaa heikentämällä vasemman käden otetta, kiertämällä kättä varren alle.  

Avaa lapaa alkuasennossa ainakin riittävästi a ja pidä huoli siitä, että lapaa pysyy auki koko lyönnin ajan.

Pelaa rohkeasti

Toisin kuin normaalissa bunkkerilyönnissä, paino kannattaa jakaa tasan molemmille jaloille. Tämä auttaa tulemaan loivasti palloon.

Ranteita käytetään vähän normaalia aktiivisemmin. Osumaan kannattaa annostella pieni määrä eli lyödä palloa ns. pinnasta. Se auttaa nostamaan pallon korkealle ilmaan.

Koska lapa on avoin, lyö rohkeasti reilulla vauhdilla läpi. Bouncen ja loivan nostokulman ansiosta pallo nousee jyrkästi ylöspäin ja putoaa pehmeästi viheriölle.

Timo Karvinen valmentaa ja opettaa talvisin GoGolf Loungessa Espoon Kerassa ja kesäisin GoGolf Rangella Leppävaarassa sekä Vuosaari Links -kentällä. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta.

Kuvauspaikka: Camiral Golf & Wellness Resort, Espanja

Etsi luettavaa