Hyppää sisältöön

Pelaa alle parin: Näin chippaat onnistuneesti kovalta maalta

Paljaalta maalta lyötäessä kannattaa käyttää putteria tai rullitella matalana, mutta aina se ei ole mahdollista. Myös korkean chipin lyöminen kaljulta kohdalta on mahdollista, mutta silloin pitää huomioida muutama asia.

Chippi paljaalta ja kovalta maalta vaatii pelaajalta hyvää tuntumaa omaan mailaan. Korkeassa lyönnissä mailan tulee mahtua pallon alle.Jos pallo makaa esimerkiksi nurmettomalla alueella tai ns. wastelandillä, tämä onkin sitten helpommin sanottu kuin tehty.

Siksi on aina varmempi vaihtoehto chipata palloa keskiraudalla pitäen lentorata matalana tai jopa rullitella pallo viheriölle putterilla. Tällöin osumalla ei ole niin suurta merkitystä lopputulokseen, koska osuma kohdistuu enemmän pallon takaosaan kuin sen alle, eikä mailan ja maan välinen reaktio ei ole ratkaisevassa roolissa.

Pelaa alle -opetusartikkelit tarjoavat perustietoa pelin eri osa-alueiden kehittämiseen. Sisältö on laadittu kullekin taitotasolle soveltuvalla tavalla aina jutussa käytettyä terminologiaa myöten. Artikkelit toteutetaan yhteistyössä Hondan kanssa.

Tilanne hieman mutkistuu, jos viheriön ja pallon välissä on karheikkoa. Tällöin pallo pitää nostaa korkealle ilmaan, jolloin pelaajalta vaaditaan rohkeutta lyödä rohkeasti ja taitoa osua tarkasti.

Tässä muutama asia, joka helpottaa korkean chipin lyömistä paljaalta kohdalta.

Avaa mailaa sen verran, että etureuna ei nouse liiaksi ylös. Arvioi tilanne tapauskohtaisesti pallon makuun, maan kovuuden ja mailan muotoilun mukaan. Täydellisen onnistumisen marginaali on pieni, mutta jos olet sinut mailan ja maan yhteistoiminnan kanssa, se voi onnistua.

Avatun mailan tulee näyttää siltä, että se mahtuu pallon alle.

Käytä pohjan kapeinta kohtaa. Yleensä se löytyy joko kärjestä tai kannasta. Kärjellä pelattaessa mailan lie-kulma on pystympi ja pallo lähempänä pelaajaa.

Lyö rohkeasti pyrkimyksenä osua samanaikaisesti palloon ja maahan. Kovan maan vuoksi pallo lähtee osumasta normaalia kovempaa, mikä tulee huomioida svingin vauhdissa.

Timo Karvinen valmentaa ja opettaa talvisin GoGolf Loungessa Espoon Kerassa ja kesäisin GoGolf Rangella Leppävaarassa sekä Vuosaari Links -kentällä. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta.

Kuvauspaikka: Camiral Golf & Wellness Resort, Espanja

Etsi luettavaa