Hyppää sisältöön

Pelaa alle parin: Lisää korkeutta ja spinniä – näin pallo nousee jyrkästi ylös bunkkerista ja pysähtyy nopeasti viheriölle

Kun pallon haluaa lyödä korkealle ja spinnaavana, kannattaa sivaltaa pallon alta vain ohut kerros hiekkaa.

Kun pallo makaa syvässä bunkkerissa, on tärkeä hallita lyönti, jossa pallo nousee jyrkästi ylös ja pysähtyy nopeasti viheriölle alakierteen ansiosta.

Pelaamme viikottain eri kentillä, joiden bunkkereissa on helposti erilaista ja eri määrä hiekkaa. Mailan ja maan yhteistoiminta osumahetkellä on avain etäisyyden hallintaan. 

Loivassa kulmassa lyöty bunkkerilyönti, jossa bounce liukuu hiekan läpi kuin suksen kärki lumessa, antaa hyvän tuntuman siitä, kuinka lujaa tulee lyödä. 

Pelaa alle -opetusartikkelit tarjoavat perustietoa pelin eri osa-alueiden kehittämiseen. Sisältö on laadittu kullekin taitotasolle soveltuvalla tavalla aina jutussa käytettyä terminologiaa myöten. Artikkelit toteutetaan yhteistyössä Hondan kanssa.

Tukeva stanssi ja laaja svingi

Asetu bunkkeriin normaalia leveämpään alkuasentoon, jossa pallo, kämmenet ja rintakehä ovat samalla kohdalla. Kun vartalon painopiste ja kämmenet on alkuasennossa alhaalla, lisääntyy mailan nostokulma merkittävästi.

Svingaa pitkälle taakse laajalla kehällä. Loiva osumakulma ottaa hiekkaa ohuesti ja mahdollistaa oikeanlaisen mailan liukumisen hiekan läpi.

Ajoita release vartalon kiertoon

Linjaa vartalon tähtäys vain vähän kohteesta vasemmalle, sillä liian leikkaavassa liikkeessä mailan grindaus voi vaikuttaa bouncen toimivuuteen. Downsvingissä release alkaa riittävän ajoissa. Release ajoittuu vartalon kiertoon helpommin silloin, kun se tapahtuu pitkällä matkalla.

Kun ajoitus on hyvä, maila menee vauhdikkaasti hiekan läpi ja syntyy spinniä. Spinnaavaan bunkkerilyöntiin vaaditaan hyvän lyönnin lisäksi laadukas pallo ja uudehko wedge, jotta osuman kitka on riittävä.

Pelaa spinnaava bunkkerilyönti vain vähän avoimella stanssilla, jotta bouncen keskikohta osuu maahan.

Timo Karvinen valmentaa ja opettaa talvisin GoGolf Loungessa Espoon Kerassa ja kesäisin GoGolf Rangella Leppävaarassa sekä Vuosaari Links -kentällä. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta.

Kuvauspaikka: Vuosaari Links, Helsinki

Etsi luettavaa