Hyppää sisältöön

Pelaa alle 90: Näin korjaat slaissin pysyvästi

Iso osa golfareista kärsii slaissista. Tällä viikolla GoGolfin päävalmentaja Timo Karvinen tarjoaa kaksi lääkettä tuohon viheliäiseen vaivaan.

Pallon kiertäminen oikealle eli slaissi johtuu osumahetken lavan asennosta. Lapa osoittaa kohteesta oikealle (avoin), minkä takiakontakti suuntautuu pallon sisäpintaan aiheuttaen kierteen oikealle. Avoin lapa johtaa usein myös lavan liikesuuntaan ulkoa sisälle, eli kohteesta vasemmalle.

Sivukierrettä ei missään tapauksessa korjata osuma-alueella ranteiden kiertämisellä, vaan korjaus tapahtuu mahdollisimman aikaisessa vaiheessa taaksevientiä.

Tämän viikon opetusjutussa Timo Karvinen antaa lääkkeitä slaissista paranemiseen.

Vaikka käsivarsien tulee kiertyä vartalonkierron myötäisesti, saadaan korjauksesta toistettavampi, mitä aikaisemmassa vaiheessa lapa on suljettu. Tämä antaa paremmat lähtökohdat toistettavalle draw’n lyömiselle.

Korjaa ensin lavan asento

Aloitamme lavanasennon muuttamisella, eli kierteen korjaamisella. Käytä harjoitteessa mailana rautakasia. Heti taakseviennin alussa taitetaan oikea ranne kämmenselästä kohti kyynärvartta. Mailan ollessa vaakatasossa oikea kämmen osoittaa kohti maata. Jatka liikettä taakseviennin puoliväliin ja svingaa läpi oikea ranne taittuneena. Tunne, että oikean kämmenen luut työntävät liikettä, käsi pysyy kehon etupuolella.

Kun liike tuntuu tutulta, aloita harjoittelu Trackmanin avulla. Lyö puolikkaita lyöntejä pyrkien lukemiin, jossa spin loft on alle 28,5 astetta ja smash factor yli 1,32. Käytännössä nämä lukemat tarkoittavat sitä, että lavan nostokulma on riittävän pieni ja osuman teho on mailalle ominainen.

Katso harjoite jutun pääkuvan paikalta tai alta löytyvältä videolta.

Seuraavaksi korjaa liikkeen suunta

Aseta suuntatikku mailan varren kulmaan 20–30 cm kohdelinjan ulkopuolelle. Jatka taakseviennissä oikean ranteen taittoa niin, että käsi on yläasennossa ns. tarjotinasennossa eli oikea kämmen osoittaa ylöspäin siten, että tarjotin pysyisi sen päällä.

Tämän jälkeen svingaa alas suuntakepin alta. Lavan asento on suljettu, ja se kulkee kohteesta oikealle. Tämän tulisi tuottaa lentorata, jossa pallo lähtee kohteesta oikealle ja kaartaa takaisin kohteeseen.

Toista vaiheet huolella tarkistaen, että oikea ranne on oikein taittuneena yläasennossa ja lyömällä kepin alta.

Timo Karvinen valmentaa ja opettaa talvisin GoGolf Loungessa Espoon Kerassa ja kesäisin GoGolf Rangella Leppävaarassa sekä Vuosaari Links -kentällä. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta.

Kuvauspaikka: Camiral Golf & Wellness Resort, Espanja

Etsi luettavaa