Hyppää sisältöön

Pelaa alle 90: Aktiivisen alkuasennon aakkoset – kolme tärkeää pointtia, joilla varmistat mahdollisuuden vahvaan svingiin

Tällä viikolla GoGolfin päävalmentaja Timo Karvinen pureutuu alkuasentoon. KUVA: GETTY IMAGES

Tällä viikolla GoGolfin päävalmentaja Timo Karvinen kertoo kolme merkittävää seikkaa alkuasennossa, jotka mahdollistavat vauhdikkaan golfsvingin.

Aktiivinen alkuasento luo tukevan alustan lyönnille. Tasapaino mahdollistaa paitsi vakaan liikeradan myös vahvan voimantuoton maasta.

Hyvät vartalonkulmat kontrolloivat kiertoliikettä. Oikeanlainen vartalon liike tapahtuu niin, että selkärangan kulma ei paljoa muutu ennen osumaa. Hyvä alkuasento tarjoaa tasapainoa, ryhtiä ja oikean etäisyyden pallolle. 

Pelaa alle -opetusartikkelit tarjoavat perustietoa pelin eri osa-alueiden kehittämiseen. Sisältö on laadittu kullekin taitotasolle soveltuvalla tavalla aina jutussa käytettyä terminologiaa myöten. Artikkelit toteutetaan yhteistyössä Hondan kanssa.

Taita lantiosta, älä polvista

Vartalon kulmat luovat pallon etäisyyden. Taita lantiosta aktivoiden pakarat ja reidet. Säären kulma pysyy pystynä, jotta oikeanlainen kierto ja loppuasentoon ojentuminen mahdollistuu. Oikeanlaisten aktivaatioiden hakemiseen kannattaa perehtyä huolella, sillä niiden avulla saat alkuasennosta tukevan mutta rennon. 

Näin varmistat tukevan tasapainon

Jalkaterien asento polviin nähden vähän auki ja aktiiviset reidet luovat tukevan alustan alkuasennolle. Painopiste tulisi olla kantapään ja päkiän välissä.

Kun jalkapohjan pinta-alasta mahdollisimman suuri osa on kontaktissa maahan, mahdollistuu suuri tukipinta. 

Tilaa osuma-alueelle

Ojenna käsivarsia hartioista kevyesti, tehden tilaa kämmenten ja reisien väliin. Näin mailan lie-kulma on luonnollinen, eikä mailan asento muutu niin paljoa alkuasennon ja osuman välillä.

Tällä viimeistelyllä saat alkuasennosta dynaamisen ja olet valmiina vahvaan liikkeeseen. 

Kuvauspaikka Camiral Golf & Wellness Resort, Espanja

Timo Karvinen valmentaa ja opettaa talvisin GoGolf Loungessa Espoon Kerassa ja kesäisin GoGolf Rangella Leppävaarassa sekä Vuosaari Links -kentällä. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta.

Etsi luettavaa