Hyppää sisältöön

Pelaa alle 80: Tällaisessa tilanteessa kannattaa chipata väyläpuulla

Väyläpuuta kannattaa käyttää tietyissä tilanteessa chippaamiseen.

Väyläpuumaila sopii tietyissä tilanteissa myös lähipeliin.

Korotettu griini, lippu heti griinin alussa. Tilanne jossa et saa palloa riittävän korkealle pysäyttääksesi sen nopeasti. On pelattava matala lyönti pudottaen pallo ylämäkeen. Miten selvität tilanteen?

Yksi varteenotettava vaihtoehto on puttaaminen väyläpuulla. Tämä toimii sekä kovapohjaisella links-kentällä että lämpimissä olosuhteissa käytettävällä bermuda-ruoholla. Bermudalla siksi, että ruoho on paksua, johon maila tarttuu helposti. 

Pelaa alle -opetusartikkelit tarjoavat perustietoa pelin eri osa-alueiden kehittämiseen. Sisältö on laadittu kullekin taitotasolle soveltuvalla tavalla aina jutussa käytettyä terminologiaa myöten. Artikkelit toteutetaan yhteistyössä Hondan kanssa.

Käytä puttitekniikkaa

Mailasta voit gripata joko puttiotteella tai normaalilla otteella.

Ota puttialkuasento, erona vähän korkeampi asento pitkän mailan vuoksi. Paino kevyesti vasemmalla. Lyö samalla tavalla kuin puttia.

Pallo lähtee osumasta herkästi puumailan massan ja jousiefektin ansiosta. Siksi etäisyyden hallintaa on hiukan harjoiteltava. Lapa luistaa osuman läpi jouhevasti pyöreän pohjan ansiosta, joten lyöntiin on helppo luottaa.  

Pelaa osuma matalana eteenpäin

Loiva osumakulma kohdentaa lyönnin energian eteenpäin. Se varmistaa myös pallon rullauksen alastulossa, eikä liiallinen pomppiminen jätä lyöntiä lyhyeksi. 

Timo Karvinen valmentaa ja opettaa talvisin GoGolf Loungessa Espoon Kerassa ja kesäisin GoGolf Rangella Leppävaarassa sekä Vuosaari Links -kentällä. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta.

Kuvauspaikka: Vuosaari Links, Helsinki

Etsi luettavaa