Hyppää sisältöön

Paul Caseyn caddie tauolle henkisten ongelmien johdosta: ”Perhe menee työn edelle”

John McLaren (vas.) huolehtii henkisen hyvinvointinsa parantamisesta taukonsa aikana

Englantilaistähden caddienä toimivan John ”Johnny Long Socks” McLarenin henkinen tasapaino on järkkynyt koronapandemian aikana, ja vaikuttanut vaimon sekä lasten hyvinvointiin.

Maailman kuuluisimpien ja parhaiten ansaineiden mailapoikien ryhmään lukeutuva 55-vuotias John McLaren jää omasta alotteestaan huilitauolle työstään Paul Caseyn caddienä.

PGA Tourille antamassaan haastattelussa McLaren kertoo päällimmäiseksi syyksi koronapandemian vaikutuksina työn rasituksia ja epävarmuutta lisänneen paineen, joka on vaikuttanut McLarenin psyykkeeseen.

”Matkustamisen haasteet, testit, yleinen epävarmuus asioiden sujumisest ovat vaikuttaneet käytökseeni, joka heijastuu myös perheeseen, yksityselämääni. Kysymys on siitä, kuinka paljon on valmis vaarantamaan läheistensä hyvinvointia työn takia”, McLaren avautui PGA Tourin sivustolla.

Paul Casey hyväksyi ehdoitta luottosoturinsa vetäytymisen työtetehtävistä ja nosti peukkua tämän päätökselle puhua julkisesti arasta aiheesta, henkisistä ongelmista. 

Vaikeaa on parivaljakolla ollut narujen sisäpuolellakin. Neljässä edellisessä kilpailussa paras sijoitus on ollut 25:s.

Henkistä taakkaa ja mietittävä tuli molemmille myös Ryder Cupista, jossa Casey ja McLaren hävisivät kaikki neljä otteluaan.

Casey painotti uskovansa, että  ”Johnny Long Socks” palaa hänen caddiekseen selätettyään haasteensa.

Ennen Caseya McLaren työskenteli kuuden vuoden ajan Luke Donaldin kanssa. Tuon jakson kuluessa Donald nousi maailmanlistan ykköseksi. Kolmas kuuluisa McLarenin työnantaja on ollut Tony Johnstone.

Ammattilaiskiertueilla McLaren on työskennellyt lähes tauotta 31 vuoden ajan.

Caddie on toistaiseksi valinnut itselleen korvaajan

Hän on ennenkin ottanut vapaaviikkoja työstään lähinnä perheensä vuoksi.

”Meillä on kiinteä sääntö siitä, että aina kun Johnny on poissa, hänen tehtävänään on järjestää minulle mielestään tilanteeseen sopiva korvaaja”, Casey on useasti muistuttanut aiemmissa haastatteluissa.

Tällä kerralla henkilön löytäminen saattaa olla haastavampaa, koska McLarenin tauon pituudesta ei ole julkisuuteen annettu arviota.

Lempinimensä John McLaren on saanut normaalia pidemmistä sukistaan, joita hän alkoi käytttää suojellakseen sääriensä alaosia auringonpaisteelta.

Etsi luettavaa