Patty Tavatanakitin avausten keskimitta 297 metriä : ”Tiger on roolimallini kilpailijana”

Patty Tavatanakit on johtanut kauden ensimmäistä majoria alusta alkaen

21-vuotias thaimaalainen osaa voittaa. Viiden lyönnin johdon pitäminen ANA Inspirationissa sunnuntaina on hänen elämänsä suurin tulikoe.

Kärkikymmenikössä pelaajien nimet kauden ensimmäisessä majorissa, ANA Inspirationissa ovat vaihtuneet kiivaaseen tahtiin kolmen päivän aikana.
Kierroksen päätteeksi ykkösenä on kuitenkin ollut koko ajan Thaimaan 21-vuotias Patty Tavatanakit (-14).
Lauantaina hän venytti johtonsa jo viiteen lyöntiin.

Seurakseen Tavatanakit saa sunnuntaina yllättäjä Ally Ewingin (-9), samassa tuloksessa oleva edellisvuoden voittaja Mirim Lee kiertää edellisessä parissa Kiinan Shanshan Fengin (-8) kanssa.

Tavatanakit on kolmen päivän aikana hätkähdyttänyt pitkillä avauksillaan, joiden keskimitta (2 per kierros) on ollut lähes 297 metriä. Ihan tavanomaisia mittoja nämä eivät toki ole toista kauttaan LPGA Tourilla pelaavalle Tavatanakitillekaan.

”Sain launtaina hyvän startin kierrokselle, puttasin hyvin. Olosuhteet menivät tuulen yltymisen vuoksi kierroksen edetessä vaikeammiksi. Pysyin hetkessä. Se on suunnitelmani myöskin finaalikierroksella”, hän kertoi LPGA Tourin videohaastattelussa kierroksen jälkeen.

Tavatankit oli amatöörinä maailmanlistan kakkonen, joka sijoittui US Openissa viidenneksi 2018. Voittojen makuun hän pääsi heti ammattilaiseksi siirryttyään 2019.
Symetra Tourilla hän pokkasi kolme ykköstilaa tulokaskaudellaan. Siirtyminen pääkiertueelle 2020 oli työläämpi, plakkariin tuli vain yksi sijoitus kymmenen joukkoon.

Kuluvan kauden kolmessa kisassa hänellä on jo sijoitukset viides ja 14:s.

”Haluan pysyä kuplassani”

”Avaukset olivat tietysti hyvän pelin avain. Pisin maila jolla löin launtaina lähestymistä oli rautaseiska, sekä kerran rautaysi”, Tavatanakit avasi peliään.

Lauantain pelikaveri Shanshan Feng ihasteli thaimaalaisen varmuutta.

”Pitkälyöntisillä pelaajilla varsin usein avaukset karkaavat jossain vaiheessa. Patty oli todella varman oloinen läpi kierroksen.

Jo aiemmissa haastatteluissaan UCLA:ssa opiskellut Tavatanakit on nostanut esiin Tiger Woodsin vaikutuksen hänen peliinsä.

”Tiger hallitsee tilanteet. Hän kykenee pelaaamaan ratkaisun hetkillä kylmästi omassa kuplassaan pysyen. Tätä minäkin tavoittelen sunnuntaina.”

Thaimaalaisista major-voittoon on yltänyt kahdesti Ariya Jutanugarn, joka on ollut myös maailmanlistalla ykkösenä.

Patty Tavatanakit sijoitus listalla on 103.
ANA Inspirationissa hän on pelannut jo kolmasti.  2019 amatöörinä sijoitus oli toistaiseksi paras (26.).

Sunnuntaina onnistumisen mittarina on yksiselitteinen. Vain voitto kelpaa, muut sijat luokitellaan epäonnistumiseksi.

Elisa Viihde Viaplay näyttää ANA Inspirationin suorana lähetyksenä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 00.00-04.30