Hyppää sisältöön

Patrik Laineen lompakkoon saattaa tulla kymmenien tuhansien lovi hyväntekeväisyyden nimissä – pelaa itsekin vuorokauden putkeen golfia

Patrik Laine on innokas golfari

Patrik Laine osallistuu Nokia River Golfissa 24h junnugolfille -tempaukseen paitsi lahjoittajana myös pelaajana.

Winnipeg Jetsiä edustava ja Nokia River Golfin jäsen Patrik Laine laittaa hyvän kiertämään. NHL-tähti on nimittäin luvannut lahjoittaa jokaisesta birdiestä, jonka NRG:n 24h junnugolfille -peliryhmän jäsenet tekevät, peräti 500 euroa seuran junnutoimintaan.

Laine osallistuu talkoisiin myös pelaamalla itse hyväntekeväisyysryhmässä, jonka muut jäsenet ovat NRG:n toimitusjohtaja Kimmo Sirainen, Viaplayn NHL-selostaja Antti Mäkinen ja NRG:n varapuheenjohtaja Tommi Jalkanen.

Siraisen mukaan Laineen osallistumisesta tempaukseen sovittiin jo talvella.

”Patrik on täysillä messissä. Olimme katsomassa pojan kanssa pari Laineen peliä alkuvuodesta ja kerroin, että tällainen juttu ollaan pelaamassa. Hän sanoi, että voisi pelata itsekin ja siitä lyötiin kättä samantien päälle”, Sirainen kertoo.

Ennätys mennee uusiksi

Sirainen on valtakunnalliseksi nousseen 24h junnugolfille -tempauksen toinen kehittäjä. Hän ideoi sen yhdessä Tero Kokkosen kanssa. Ensimmäisellä kerralla tempaus pelattiin Lakeside Golf Vammalassa, jonka jäsen Sirainen tuolloin oli.

Tempauksesta tuli nopeasti valtakunnallinen tapahtuma, jonka virallisena järjestäjänä toimii Suomen Golfliitto.

Ennätysvuotena Sirainen ja kumppanit ovat keränneet rahaa NRG:n junioritoimikunnan kassaan 16 700 euroa. Tänä vuonna ennätys mennee uusiksi, kiitos Laineen avokätisen lahjoituksen.

Sirainen ei lähtenyt arvioimaan, kuinka monta birdieä per kierros porukka onnistuu tekemään, mutta hän kertoi neljän pelikerran kokemuksella, että loppua kohti urakka ei ainakaan helpotu.

”Voin sanoa, että kahdeksan kierroksen jälkeen draivi ei enää pitene. Mutta totta kai yritetään tehdä kaikkemme, että birdiejä tulisi mahdollisimman paljon. Meille ne ovat arvokkaimpia birdie-putteja koskaan”, Sirainen sanoo.

Laineen tasoitus nelosen luokkaa

NRG:ssä jokaisen ryhmän jäsenen tasoitus on alle kymmenen. Laineella se on Siraisen mukaan nelosen luokkaa. Tänä vuonna pelaaminen tapahtuu golfautoilla, joten pelaajien kroppa ei joudu yhtä kovalle koetukselle kuin kävellessä.

Jos pelaajat onnistuvat tekemään keskimäärin yhdenkin birdien per kierros ja kvartetti ehtii pelata tavoitteena olevat kymmenen kierrosta, jo pelkästään Laineen lahjoituksen ansiosta potti nousee 20 000 euroon. Mikäli birdieitä tulee keskimäärin 1,5 per kierros, Laineen lompakko kevenee 30 000 eurolla. Varaa Laineella toki tähän on, sillä hänen vuosiansionsa NHL:ssä ovat kuuden miljoonan euron luokkaa.

Tämän päälle tulee muiden ihmisten lahjoitukset. Siraisen mukaan jokaisesta parista on tähän mennessä luvattu yhteensä 20 euroa, mutta hän odottaa potin vielä kasvavan tiistain aikana.

”Meillä on jonkin verran tulossa rahaa myös pareista, mutta ”Paten” lahjoituksen myötä birdiet silmissä mennään hommaa eteenpäin”, hän sanoi.

”Maksimaalinen rispekti, että Patrik lähtee tekemään oman seuran lapsille hyvää. Enkä tiedä, onko hirveän montaa NHL:n supertähteä pelannut 24 tuntia putkeen golfia.”

Rahat täysimääräisesti junnutoimintaan

Valtakunnallisen 24h junnugolfille -tempauksen virallinen rahankeräyslupa on Golfliitolla, jonka kautta eri seuroissa tapahtuvat varainkeruutempaukset kierrätetään. Liitto tilittää sitten eri seuroille kertyneet varat täysmääräisesti.

Nokialla rahat menevät paitsi nykyisten junnujen toiminnan tukemiseen myös uusien juniorien saamiseen pelaajiksi.

Etsi luettavaa