Hyppää sisältöön

Patrik Laine osallistuu ammattilaiskisaan – pro am -paikka Laineen ryhmässä huutokaupataan

Nokia River Golf on Patrik Laineen kotikenttä.

Patrik Laineen nimi löytyy NRG Openin osallistujalistalta, jonka palkintopotti on peräti 50 000 euroa. Kuinka kympin tasoituksella pelaava Laine pärjää ammattilaisten joukossa? Sen uskotaan kiinnostavan myös suurta yleisöä.

NHL-tähti Patrik Laine tunnetaan kaukaloiden armottomana maaliseppona, jolle golf on rakas harrastus. Mutta nyt Laine lähtee tekemään uutta aluevaltausta, kun hän osallistuu NRG Open Hosted by Veikko Salli  -kilpailuun. Se on Suomen toiseksi suurin ammattilaiskisa heti Vierumäen Challenge Tour -kilpailun jälkeen.

Laine kertoi osallistumisestaan tänään Nokia River Golfin Facebook-videossa. Kilpailun potissa on peräti 50 000 euroa, ja se pelataan kesäkuun puolivälissä. Mukana on sarjat sekä naisille että miehille.

Nokian River Golfin toimitusjohtaja Kimmo Sirainen kertoo, että halu osallistua itse kilpailuun lähti Laineelta itseltään. Laitahyökkääjän tasoitus on kympin luokkaa ja Nokia on hänen kotiseuransa.

”Hän lähtee kisaan leuka pystyssä kisaan ja ihan tosissaan”, Sirainen kertoi GoGolfille. ”Hänelle oli suunniteltu alunperin pro am -paikkaa, mutta halusi tulla pelaamaan itse kisan.”

”Ei sitä koskaan tiedä, millaisen suonenvedon sitä saa päälle”

Laine kertoo ylläolevalla videolla, että idea lähti siitä, kun hänen joukkuekaverinsa Winnipeg Jetsissä osallistui viime kesän Kanadan Tourin kilpailuun. Laine on kertonut, että hänen joukkueessaan lähes kaikki pelaajat harrastavat golfia.

”Mietittiin Kimmon (Sirainen) kanssa, että miksei toteutettaisi samanlaista juttua täällä. Siitä se oikeastaan lähti”, Laine sanoo.

Laine myönsi, että golf ei ole varsinaisesti hänen leipälajinsa, mutta kilpailuhenkeä miehellä varmasti riittää.

”Ei sitä koskaan tiedä, millaisen suonenvedon ja hurmostilan saa päälle, kun ihmiset ovat katsomassa”, Laine pohdiskeli.

Golftreeni Laineelle tuntuu ainakin maistuvan pitkän NHL-kauden jälkeen.

”Tänään pitäisi käydä 27 reikää pelaamassa. Aamupäivästä yksi täysi kierros ja illalla vielä yhdeksän reikää vielä päälle”, Laine sanoi videolla, joka on kuvattu rangella treenin lämmittelyn yhteydessä.

Laine osallistuu myös kilpailun pro am -tapahtumaan. Sirainen kertoo, että paikka Laineen peliryhmässä huutokaupataan eniten tarjoavalle. On mielenkiintoista nähdä, mihin hinta kohoaa.

Pro am -paikat lähes myyty

Sirainen uskoo, että Laine tulee keräämään paljon uteliaita katsojia kisapaikalle.

”Tiedät, paljonko suomalaisissa golfkilpailuissa käy yleisöä. Näin haluamme kertoa, että ei golf ole niin vakavahenkistä”, Sirainen sanoo.

Myös kilpailun pro am -paikat ovat menneet Siraisen mukaan hyvin kaupaksi. Kun kisaan on vielä reilu kuukausi aikaa, pro am -ryhmiä on jäljellä enää seitsemän 70:stä.

Pro ameja järjestetään kisaviikon alla yksi tiistaina ja kaksi keskiviikkona. Niihin on tulossa vetonauloiksi tähtiä myös golfin ulkopuolellta.

”Tiistain pro amiin tulee mukaan eturivin poppareita: Reino Nordin ja Mikael Gabriel”, Sirainen sanoo.

Kilpailuun vapaaehtoiseksi on tulossa Mikko Ilonen, joka haluaa Siraisen mukaan olla nostamassa Nokia River Golfin kanssa suomalaisen kilpagolftapahtumien tasoa.

”Hän pyörii yleismies-Jantusena kisassa”, Sirainen kuvailee golftähden roolia.

NRG Open Hosted by Veikko Salli pelataan 13.–15.6. Nokia River Golfin Rock-kentällä.

Etsi luettavaa