Hyppää sisältöön

Patrik Laine: ”Golf näyttelee aika isoa osaa elämässäni”

Patrik Laine on ottamassa isoa roolia golfin suurlähettiläänä

Patrik Laine aloitti vuosi sitten golfin. Se tarjoaa hänelle, kuten monelle muullekin jääkiekkoilijalle, hyvää vastapainoa harjoittelemiselle.

Suomen jääkiekon ykköslupaus Patrik Laine tutustui golfiin NHL:n tulokkaiden leirillä rapakon takana ja aloitti lajin palattuaan kotiin.

Ensimmäisen kauden aikana Laine onnistui pudottamaan tasoituksen 36:een. Nyt kovasta ja tarkasta laukauksestaan tunnetun laiturin händäri liikkuu 15 pinnassa.

”Tekemistä on vielä, että tasoitusta saa alaspäin. Koko ajan pyritään kehittymään”, Laine sanoi videohaastattelussa Nokia River Golfin Facebook-sivuilla.

Pian takaisin Atlantin taakse suuntaava Laine kävi pelaamassa Nokian viime vuonna avatun Rock-kentän.

NRG:n haastattelussa Laine kertoi, että golf on viime aikoina ruvennut näyttelemään merkittävää osaa hänen elämässään. Aivan kuten monelle muulle ammattilaispelaajalle, se toimii hyvänä vastapainona päätyölle.

”Ei tarvitse paljon miettiä jääkiekkoa tai muutakaan. Se on ollut rentouttavana elementtinä viikkojen keskellä”, Laine kertoi.

Takana ehjä harjoittelujakso

Kesällä Laine on harjoitellut Turussa, jossa vaikuttaa monen NHL-kiekkoilijan fysiikkavalmentajana tunnettu Hannu Rautala. Siksi Tampereelta lähtöisin olevan Laineen kotikenttänä on Maskussa sijaitseva Kankaisten Golf.

Kesän treenit ovat sujuneet Laineelta hyvin. Turun Sanomien mukaan Laine ei ole jättänyt mitään sattuman varaan, vaan fysiikkavalmennuksessa lähes gurun asemaan nostettu Rautio valvoo suomalaisen jääkiekon kultakimpaleen jokaista harjoitusta.

Suomalaisten odotuksia Lainetta kohtaan kauden alla lisää se, että hän saanut ensimmäistä kertaa urallaan ehjän kesäharjoittelujakson. Esimerkiksi viime kesäkuussa Laine loukkaantui NHL-tulokkaiden testeissä.

”Olen treenannut ja saanut olla terveenä koko kesän. Sellaista ei ole omalle kohdalle sattunut aiemmin. En ole ollut sairaana, eikä ole ollut mitään vammoja. Toukokuusta asti olen saanut vetämään täysillä. Veikkaan, että aika kovassa iskussa olen tällä hetkellä”, hän sanoi.

Winnipegin tavoitteena on tänä vuonna päästä pudotuspeleihin. Tämä on myös Laineella päällimmäisenä mielessä.

”Tavoitteena on auttaa joukkuetta pääsemään ’pleijareihin’ ja olla parempi pelaaja”, Laine sanoi lyhyen haastattelun lopuksi.

Etsi luettavaa