Hyppää sisältöön

Patrick Reedin pudottaminen Ryder Cupista oli vaikea rasti Steve Strickerille: ”Menetin yöuneni tuon soiton takia”

Ryder Cup on Scottie Schefflerille suuri mahdollisuus tehdä läpimurto kansallissankarien joukkoon

Viimeisen paikan USA:n joukkueeseen sai vielä ilman PGA Tourin voittoa oleva Scottie Schffler. Strickerin luotsaama joukkue on 2000-luvun nuorin.

USA:n joukkueen kapteeni Steve Strickerillä oli tavanomaista enemmän  runsaudenpulaa hyvistä ehdokkaista hänen nimetessään kuutta villiä korttiaan keskiviikkona.  
Maailmanlistalla 28:n ensimmäisen joukossa on peräti 18 Yhdysvaltojen pelaajaa, dominointi tällä rastilla kertoo erinomaista paremmasta menestyksestä viimeisen kahden vuoden aikana pääkiertuilla ja majoreissa.

Ryder Cupissa saldo on kuitenkin USA:n kannalta surkea. Viidestä viimeisestä ottelusarjasta eurooppalaiset ovat voittaneet neljä. Whistling Straitsissa 24.-26. syyskuuta pelattavassa ottelusarjassa Steve Strickerin luotsaamalta joukkueelta odotetaan vain ja ainoastaan voittoa.

Kuusi ensikertalaista 

Keskiviikkona Stricker julkisti kuusi villiä korttiaan. Valituiksi tulivat:

  • Harris English
  • Tony Finau
  • Xander Schauffele
  • Jordan Spieth
  • Daniel Berger
  • Scottie Scheffler

Suoran paikan pistlistan perusteella olivat jo aiemmin saaneet: Collin Morikawa, Dustin Johnson, Patrick Cantlay, Bryson DeChambeau, Justin Thomas ja Brooks Koepka.

Nimilistaa voidaan pitää vakuuttavan kovana ja tasaisena. Tähtirooliin voi  kahden viikon päästä käynnistyvässä taistossa nousta lähes kuka tahansa.
Vaikka joukkuuessa on kuusi ensikertalaista, ( Morikawa, Cantlay, English, Schauffele, Berger, Scheffler) ovat nämäkin ehtineet näyttää kyntensä.
Scottie Scheffler oli ainoa yllätys joukkueessa. Hän voitti 2019 kahdesti Korn Ferry Tourilla, PGA Tourilla kakkostiloja on kaksi, näistä toinen kevään reikäpelimestaruuksista. 

Patrick Reed pääsi olympialaisiiin Bryson DeChambeaun sairastumisen vuoksi. Ryder Cupiin osallistuminen tyssäsi omaan sairastumiseen

Patrick Reed pääsi olympialaisiiin Bryson DeChambeaun sairastumisen vuoksi. Ryder Cupiin osallistuminen tyssäsi omaan sairastumiseen

GETTY IMAGES

Villin kortin joukon saaneiden listalla ei siis ollut Captain America lempinimen USA:n joukkueissa upeiden esitystensä johdosta saanuttta Patrick Reedia.
Ristiriitaisia tuntemuksia käytöksestään kentällä ja lausunnoistaan (etenkin Ryder Cupin 2018 tapahtumiin liittyen) herättävä Reed sairastui FedEx Cupin alla keuhkokuumeeseen, joutuen sairaalaan ja teho-osastolle.

Reed palasi vahvasti toipilaana Tour Championshipiin, jossa hän pelasi tilanteeseen nähden varsin hyvin, ollen lyöntimäärällä mitattuna 30:n pelaajan joukossa 17:s.
Taakse jäi kolme Ryder Cupin pelaajaa, sekä loukkaantumisen takia keskeyttänyt Brooks Koepka.

Oletettavasti viimeisenä kisapaikan lunastanut Scottie Scheffler jakoi Atlantassa samaa sijaa Patrick Reedin kanssa.

Steve Strickerin pelit Ryder Cupissa päättyivät 2012 USA:n kotikentällä häviämässä ottelusarjassa. Strickerin saldo masentava viisi tappiota, ei voittoja tai tasapelejä

Steve Strickerin pelit Ryder Cupissa päättyivät 2012 USA:n kotikentällä häviämässä ottelusarjassa. Strickerin saldo masentava viisi tappiota, ei voittoja tai tasapelejä

GETTY IMAGES

“Patrick Reedin jättäminen ulkopuolelle ja hänelle soittaminen oli hyvin, hyvin vaikeaa. Käytännössä menetin yöunia tuon ratkaisun johdosta..”
”Hän on loistava kilpailija, joka nostaa tasoaan reikäpeleissä. Patrickin saldo Ryder Cupissa on häikäisevä. Ratkaisu perustui epävarmuuteen hänen terveytensä suhteen, sekä vähiin peleihin sairastelun johdosta”, Stricker perusteli päätöstä.

US Mastersin voittaja vuodelta 2019 ei saanut itkupotkuraivaria puhelun aikana.
”Patrick käsitteli aihetta mestarin tavoin, vaikka oli äärimmäisen pettynyt. Hän osasi muotoilla sanansa varsin rakentavasti”, Stricker kiitteli Reedia.

USA:n joukkueen keski-ikä on ennätyksellisen alhainen, vain reilut 29 vuotta.  Schffler (25-v) on nuorin, alle kolmekymppisiä on kahdeksan. Dustin Johnson (37-v) on viiden vuoden marginaalilla vanhin. Euroopan joukkue nimetään viikonloppuna pelattavan BMW PGA Championshipin jälkeen. Hyvin mahdollista on, että joukkueen keski-ikä nousee yli 35 vuoden.

Etsi luettavaa