Hyppää sisältöön

Patrick Reed otti homman haltuun Kiinassa

Patrick Reed pelasi puhtaan suorituksen Shanghaissa

Kiistelty Captain America oli pelipäällä kun kauden viimeisen WGC-osakilpailun avauskierros pelattiin Shanghaissa. Reed pitää kahden lyönnin johtoa kun avauskierros on viimeisiä väyliä vaille taputeltu.

Golfviikon suurin mielenkiinto kohdistuu Shanghaihin, jossa suuri osa maailman parhaista pelaajista on mukana HSBC Champions -kilpailussa. Kilpailun avauskierroksella yksi mies oli ylitse muiden. 

Patrick Reedin nimeä ei juuri huudeltu ennakkokaavailuissa. Heikon Ryder Cupin pelannut Reed oli joukkuekilpailun jälkeen otsikoissa lähinnä huuteluistaan joukkueen valintoja kohtaan. Torstaina fokus oli kuitenkin itse pelaamisessa. 

Reed painoi tauluun käytännössä täydellisen kierroksen. Hän lähti kentän takaysiltä tehden birdiet väylillä 11 ja 12. Seuraavat osumat odottivat väylillä 15 ja 16. Bogeja Reedin päivään ei mahtunut.

Todellinen irtiotto tapahtui kierroksen kääntyessä jälkimmäiselle ysille. Reed paukutti birdiet väyliin 1,2 ja 3 nousten jo -7 tulokseen pelattuaan 12 väylää. Parit seurasivat toisiaan, kunnes päivän viimeisellä väylällä, 444 metrisellä ysillä tuli päivän kruunannut birdie. 

Toisella sijalla on Ryder Cupista niukasti ulos jäänyt Xander Schauffele. Kaksi reikää ennen loppua Schauffele on noussut tulokseen -6. Tulostaulu näyttää yhdysvaltalaisittain todella lupaavalta. Kolmantena on Tony Finau (-5), neljättä sijaa jakaa Billy Horcel ja Keegan Bradley yhdessä Tommy Fleetwoodin, Rafa Cabrera-Bellon, Kiradech Abhibarnratin ja Matt Fitzpatrickin kanssa tuloksella -4.

Kilpailussa ei ole mukana suomalaisia. Suomalaisista Mikko Korhonen ja mahdollisesti Tapio Pulkkanen ovat mukana ensi viikon European Tourin finaalikisassa Turkissa. 

HSBC Champions on nähtävissä suorina lähetyksinä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilta. 

Etsi luettavaa