Hyppää sisältöön

Patrick Reed näytti pitkää nenää arvostelijoilleen: ”Golfissa voittajien on kestettävä jatkuvaa painetta”

Patrick Reed  osallistuu torstaina Saudi-Arabiassa käynnistyvään ET:n kisaan

Golfhuipuista maineiltaan kiistellyin ja eniten hämmennystä aiheuttava lähipelitaituri ei hätkähtänyt lauantaina aiheuttamaansa kohua, vaan voitti Torrey Pinesin kisan ylivoimaiseen tapaan viidellä lyönnillä.

Patrick Reed antoi sunnuntaina näytteen siitä, että hän ei hätkähdä pelin ulkopuolisista asioista, vaan kykenee keskittymään oleelliseen.

Lauantaina Reed oli ”myrskyn silmässä” hänen saatuaan karheikosta vapaan dropin maahan painuneesta pallosta, joka kuitenkin TV-kuvan perusteella otti iloisen 20 sentin pompun ylöspäin maahan tultuaan. 

Vaikka Reed haki dropille tuomarin hyväksynnän, hänen toimiaan, ja mahdollista vilppiä nostettiin aiemmista sääntörikkomuksista johtuen tikunnonokkaan.

Carlos Ortizin kanssa tuloksella (-10) Farmers Insurance Openia johtanut Reed piti tahtipuikkoa hallussaan päätöspäivänä etenkin loistavan lähipelin avulla.

US Openia varten remontoidulla ja vaikeutetulla kentällä maailmantähdistä yksi toisensa jälkeen menetti pelillisen otteensa.

Viimeisenä taipui Norjan Viktor Hovland, joka oli vielä 12:n reiän pelattuaan Reedin kanssa tasoissa.

Norjalainen sortui muutamaan helppoon virheeseen, ja jakoi lopulta neljän muun pelaajan kanssa viisi lyöntä Reedille hävinneenä.

Jon Rahm taipui seitsemänneksi, Rory McIlroy lopulta 17:ksi ja pelikaveri Ortiz kymmenen lyöntiä (68-78) sunnuntaina hävinneenä sijalle 29:s.

Lähipeli ratkaisee – sitkeys ja perääntamattomuus yhdistävät mestareita

Ykköstila oli Reedille uran yhdeksäs PGA Tourilla, se nosti hänet maailmanlistalla kymmeneneksi.

Merkillepantavaa tilastojen kautta katsottuna on se, että Reedi avaukset ja lähestymiset olivat vain keskinkertaisia. Hän oli South Coursellla pelaamillaan kolmella kierroksella tulessa viheriön ympärillä pitcheissä ja chipeissä, viimeisenä päivänä myös puteissa.

Voiton avaimeksi muodostui myös  hänen North Coursella tekemänsä tulos 64,-8. Siellä hän teki kuuden lyönnin pesäeron Hovlandiin (70,-2), joka oli siis kesäkuun US Openia isännöivälä South Coursella lyönnin Reediä edellä.

”Golfissa kaikkia suuria mestareita on yhdistänyt se, että he ovat sitkeitä, eivätkä anna missään vaiheessa periksi. Kentällä tilanteet vaihtelevat ja peli koettelee, iskee sinulle haasteita ja vastoinkäymisiä. Niihin on pystyttävä vastaamaan päättäväisyydellä ja  perääntamattomuudella, lyötävä takaisin. Golf on kova kilpalaji, siksi rakastan sitä”, Reed runoili voittopysti sylissään.

Kova on hänen alkavan viikon ohjelmansakin. Kisa San Diegossa päättyi Suomen aikaa sunnuntaina aamuyöllä. Seuraavaan kisakohteeeseen Saud-Arabiaan on pelkästään lentomatkaa minimissäään 15-18 tuntia ja aikaeroa 12 tuntia. 

Reedin lisäksi saman matkan tekevät kakkostilaa jakaneet Hovland sekä Tony Finau, joiden menestymismahdollisuuksia hurja matka ja aikaero verottavat varmasti.  

Farmers Insurance Open, tuloslista

Etsi luettavaa