Hyppää sisältöön

Patrick Cantlayn ote pitää Tour Championshipissa: ”Nautin paineista kentällä”

Patrick Cantlay (oik.) sai erävoiton (67-68) Jon Rahmista lauantaina loistavan puttaamisen avulla

Jon Rahm vaanii kahden lyönnin päässä Cantlaysta, jolle ykköstila Tour Championshipissa olisi jo kauden neljäs.

East Lake Golf Clubilla Atlantassa tilanne on  ennen sunnuntain finaalikierrosta varsin selvä.  Patrick Cantlay (-20) ja Jon Rahm (-18) pelaavat FedEx Cupin voitosta. Heidän edellään pelaavasssa parissa Justin Thomasilla (-15) on myös pienet mahdollisuudet sotkea titaanien taistelua.

Cantlay lähti kisaan paalulta saatuaan FedEx Cupin johtopaikasta bonuksena lähtötilanteen -10.  Rahmilla sama luku oli -6, Thomasilla -4.
Kun todelliset lyöntiluvut kaivetaan esiin meneillään olevasta kisasta, Cantlay (200) on vasta neljäntenä, Rahm (198) on paras ja Thomas (199) jakaa toista sijaa.

Tour Championshipin ja FedEx Cupin sijoitukset  ja rahat jaetaan kuitenkin kokonaistilanteen mukaan.

Cantlay sai tuntuman East Laken viheriöihin

Lauantaina Cantlay (67-66-67,-10) pelasi ensimmäistä kertaa Rahmia (65-65-68,-12)  paremman tuloksen.

Ero miesten välilllä kokonaistilanteessa kasvoi 10:n reiän jälkeen jo neljään. 
Cantlayn kierroksen toinen puolisko oli värikas, kolmen parin lisäksi kolme bogia ja kolme birdietä, joista viimeinen 18:lla lähes seitsemän metrin matkalta.

East Lake Golf Clubin bermuda-ruohoiset viheriöt ovat olleet aiempina vuosina Cantlaylle myrkkyä ja sysänneet hänet tuloslistalla parhaimmillaankin keskikastiin. 

Kaksi ensimmäistä kierrosta olivat nekin miinusmerkkistä tervanjuontia. Lauantain kierroksella hän nousi ensimmäistä kertaa meneillään olevassa kisassa  selvästi plussan puolelle putin Strokes Gained -tilastossa (+2,7). On hyvä muistaa, että BMW Championshipin voittaessaan ykkköstila perustui nimenomaan puttipeliin Tourin kaikkien aikojen neljän kierroksen ennätyksellä (+14,4).

”Pidän paineista golfissa, niihin valmistautuminen on tärkeä osa harjoittelua”, lempinimen ”Patty Ice” kivikasvoisuudestaan ja kylmistä hermoistaan saanut Cantlay muistutti lauantaina.
 

Jon Rahm mielii Vuoden pelaajan titteliä

Sunnuntai on varsin merkityksellinen päivä haastaja Jon Rahmille. Maailmalistan ykkönen voitti US Openin, olisi suurella todennäköisyydellä voittanut Memorialin. Hänet poistettiin koronakaranteeniin kuuden lyönnin johtotilanteessa ennen viimeistä päivää. Ykköstilan nappasi Cantlay,  joka on lisäksi voittanut BMW Championspin sekä syksyllä 2020 Zozo Championshipin (lyönnin erolla Rahmiin).

Päätöspäivänä on pelissä paitsi Tour Champioshipin ja FedEx Cupin (15 miljoonaa voittajalle) voitto, myös pelaajien äänestyksellä valittavan Vuoden pelaajan titteli. Cantlay on noussut viimeisen viikon aikana vakavaksi ehdokkaaksi. Ennen BMW Championshipin ykköstilaa hänenen nimeään ei juurikaan nostettu kandidaattilistalla ensimmäisten joukkoon.

Paradoksaaliseksi valinnan vaikeuden tekee se hyvinkin todennäköinen tilanne, että Cantlay voi voittaa FedEx Cupin ja neljännen kisansa PGA Tourilla kaudella 2021, vaikka Rahmin lyöntimäärä itse kilpailussa on parempi.

Jon Rahm ei omien sanojensa mukaan tasoitusta kentällä mieti vaan kokonaistilannetta. Tour Championshipin viimeisestä päivästä on luvassa hieno taistelu kahden gladiaattorin välillä – jollei maaliskuussa Players Champioshpin voittanut, mutta majoreissa pahasti takellellut Justin Thomas purista itseään huippukierroksella ykköseksi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa