Hyppää sisältöön

Patrick Cantlay voittoon Zozo Championshipissa – mitä löytyy voittajan bägistä?

Patrick Cantlayn sinetöi PGA Tour -uransa kolmannen voiton Sherwoodin kentällä.

Maailmanlistan kakkonen Jon Rahm ja kolmonen Justin Thomas joutuivat tyytymään jaettuun toiseen sijaan, kun Patrick Cantlay kiri takaa Zozo Championshipin voittoon.

Patrick Cantlay pelasi tasavahvan kilpailun viime viikolla. Cantlay selvitti ensimmäiset kolme kierrosta ilman ainuttakaan bogeyta. Viimeisellä kierroksella kilpailun ensimmäinen bogey syntyi väylällä kahdeksan ja seuraava 16. reiällä. Yhdeksän birdieä takasivat kuitenkin sen, että tulokseksi muodostui päivän toiseksi paras: 65 lyöntiä.

Cantlay, 28, lähti viimeiselle kierrokselle sijalta kolme, edellään Jon Rahm ja Justin Thomas. Parista bogissta huolimatta Cantlayn yhdeksän birdietä jätti maailmanlistan kärkinimet nuolemaan näppejään yhden lyönnin erolla tuloksella -23 (67-65-68-65)

Jon Rahm ja Justin Thomas menettivät voiton omiin virheisiinsä. Rahm meni kilpailun johtoon 11. reiän birdiellä, mutta kaksi bogia tämän jälkeen tiputtivat Rahmin jälleen Cantlayn taakse.

Espanjalaisella olisi ollut mahdollisuus viedä peli uusintaan väylällä 17 ja 18, mutta hän missasi alle viisi- ja kuusimetrisen putin. Thomas puolestaan aloitti viimeisen kierroksen vahvasti kahdella birdiellä, mutta kahdentoista reiän jälkeen korttiin merkittiin vain yksi birdie, jolla maailmanlistan kolmonen jakoi toista sijaa maailmanlistan kakkosen kanssa. 

Päätöspäivänä samassa ryhmässä pelanneet Phil Mickelson ja Tiger Woods eivät jättäneet jälkipolville kerrottavaa. Puolustava mestari Woods pelasi Sherwoodin kentän kaksi yli parin ja Mickelson peräti kuusi yli parin. 

Cantlaylle voitto oli PGA Tourilla kolmas. Edellisestä voitosta ehti vierähtää yli vuosi. Se tuli Memorial Tournament -kilpailussa. Uran ensimmäinen voitto tuli Shriners Hospitals for Children Openissa 2017.

Voittonsa myötä Cantlay nousi maailmanlistalla yhdeksänneksi.  Mutta mitä mailoja Cantlay käytti Zozo Championship viime viikonvaihteessa? Ainakaan hän ei koe tarvetta vaihtee bägin sisältöä uutuuksien mukaan, sillä setistä löytyy muun muassa viisi vuotta vanha väyläpuumalli, eivätkä raudat ja hybridikään ole ihan tuoreimmasta päästä.

Tässä miehen bägin sisältö:

Draiveri

Titleist TS3 (9,5 astetta, säädetty 8,75 asteiseksi, svingipaino C1)

Varsi: Mitsubishi Diamana ZF 70 TX

Puukolmonen

Titleist 915F (15 asteinen, svingipaino B1

Varsi: Mitsubishi Diamana ZF 70 TX

Hybridi

Titleist 816 H2 (21 astetta, svingipaino B1)

Shaft: Fujikura Atmos Black 9 X

Raudat

Titleist 718 AP2 (4–9)

Varret: True Temper Dynamic Gold 120 Tour Issue S400

Wedget 

Titleist Vokey SM7 (46-10F, 52-08F, 56-08M) Titleist Vokey SM8 (61 Proto)

Varret: True Temper Dynamic Gold Tour Issue S300

Putteri

Scotty Cameron GSS prototype

Pallo: Titleist Pro V1x (2019)

Gripit: Golf Pride Tour Velvet

Tulospalvelu

Etsi luettavaa