Hyppää sisältöön

Patrick Cantlay nousi vuoristorataa kulkeneen Bryson DeChambeaun rinnalle: ”Draivaamisessa on parantamisen varaa”

Patrick Cantlay ja Bryson DeChambeau päätyivät erittäin värikkäiden vaiheiden jälkeen tasatilanteeseen

Bryson DeChambeau oli jo omilla luvuilaan kunnes hän hävisi Patrick Cantlaylle viisi lyöntiä kahdella reiällä lyötyään molemmilla pallonsa veteen.

 Caves Valley Golf Clubilla Marylandissa nähtiin lauantaina huippuviihdyttävä taisto maailman parhaiden pelaajien välillä. Toisen kierroksen jälkeen johtanut Bryson DeChambeau teki ulosmenossa kaksi eaglea ja oli 11:n reiän jälkeen kolmatta seitsemän alle. Hän oli tapansa mukaan lyömässä 12:lla muita pidemmän avauksen jälkeen toista lyöntiään viheriölle viiden lyönnin johdossa yhteistuloksen ollessa hämmästyttävä 23 alle parin 47 pelatun reiän jälkeen.

Tästä alkoi bighitterin waterloo. Pallossa oli kentän kosteuden johdosta mutaa, joka yhdessä epäpuhtaan osuman / lavan asennon johdosta sai sen ohjautumaan kohteestaan reilusti oikealle veteen. DeChambaun lento sakkasi bogiin, jonka jälkeen hän epäonnistui 13:n avauksesa (par-3) lyöden sen  viheriön edessä olleeseen vesiesteeseen.
”Mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu. Se oli juuri sellainen lyönti kuin halusin”, DeChambeau purki tuskaansa ilmoille viitaten tuuleen, joka toi muillekin pelaajille ylläreitä. 

Tulokseksi tupla. Samassa kolmikossa pelanneista Patrick Cantlay teki molemmilla birdiet ja käänsi neljän lyönnin tappioaseman lyönnin johdoksi. 
Jo ennen viimeisiä reikä epävireisesti myös aamulla kolme viimeistä toisen kierroksen reikäänsä pelannut Jon Rahm  jäi kärkiryhmässä täytemieheksi.

Sunnuntain kierrokselle lähdetään kahden hengen ryhmissä, Cantlay ja DeChambeau ovat tasatilanteessa  (-21) kolme lyöntiä Sungjae Imin (-18) edellä.

Kisan voitolla on tavanomaista enemmän arvoa. Kauden päätöskisaan Tour Championshipiin lähdetään pistelistan järjestyksen mukaisten ”tasoitusten” pohjalta. Voitto antaa Cantlaylle / DeChambeaulle, 1-10 lyönnin johdon edun tuloslistalla kisan käynnistyessä muihin pelaajiin verrattuna.

Odotettavissa tiukka vääntö paikoista Tour Championshipiin

Sunnuntaina on luvassa vielä kovat väännöt myös viimeisistä paikoista pistelistan 30:n ensimmäisen joukkoon. Tämän myötä avautuva paikka Tour Championshipiin tuo automaattisesti paikan lähes kaikkiin kauden 2022 suuriin kisoihin, sekä antaa mahdollisuuden hivuttautua finaalissa voittoon tai kärkisijoille todella mittavien bonusten lunastajaksi.

Eurooppalaisista Tour Championshipiin ovat selviämässä ainakin Jon Rahm, Viktor Hovland ja Rory McIlroy. Lauantain jälkeisellä sijoituksella Sergio Garcia on pistelistan 27., Alex Noren rajan väärällä puolella (35.), kuten myös suorassa Ryder Cup -paikassa kiinni olevat Paul Casey, Shane Lowry  ja Lee Westwood.

Phil Mickelson (70.) on käytännössä varmasti ulkona Tour Championshipista. Tämä merkitsee myös sitä, että hän tarttuu Ryder Cup -joukkueen kapteenin Steve Strickerin tarjoamaan apulaiskapteenin rooliin kisassa, jossa on ollut ilman taukoja mukana vuodesta 1995.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa