Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Amazing Thailand

Parempi kuin ennen – Thaimaa on nyt todellinen golfarin unelmalomakohde

Gassan Legacy Golf Club sijaitsee Thaimaan pohjoisosassa.

Monelle meistä siintää jo talvikauden golfit. Thaimaa on nyt entistä ehompi vaihtoehto ympärivuotista lämpöä kaipaavalle, sanoo Juha-Matti Vuorinen.

”Minun työhistoriani paras talvikausi ihan rehellisesti ja ilman värikyniä”, hehkuttaa pitkään Aasiassa vaikuttanut matkailu- ja golfalan yrittäjä Juha-Matti Vuorinen Thaimaan Bangkokista. 

”Sesonki alkoi lokakuun lopussa ja kesti maaliskuun alkuun asti. Poikkeuksellisen pitkään kestänyt huippusesonki oli yli kaksi kuukautta normaalia pidempi, ja kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että tulevasta talvesta tulee yhtä vilkas.”

Vuorisen mukaan golfkenttien käyttöasteet oli läpi sesongin terveellä tasolla. Tiiaikoja sai, mutta kentät olivat tasaisesti täynnä aamusta iltaan Thaimaan turistikohteissa.

Golfin pelaamisessa pandemia-ajasta on jäänyt käytännössä vain positiivisia merkkejä. 

”Kun kentät olivat vajaalla käyttöasteella, niitä ehostettiin ja niihin investoitiin ja panostettiin. Nyt kentät ovat kauttaaltaan aivan huippukunnossa ja kaikki palvelut palautuneet täysin normaaleiksi”, Vuorinen sanoo.

Samaa viisua Vuorinen kertoo hotelleista. Ketjuhotelleja peruskorjattiin ja palveluja tehostettiin. Aasiassa ymmärretään turismin tärkeys ja se näkyy joka paikassa.

”Toki konkurssejakin oli, mutta ei täällä ole liiketiloja tyhjillään missään. Kaatuneiden paikkojen tilalle on tullut uusia yrittäjiä.” 

Tulevaa talvea suunnitellaan jo nyt

Vuorisen mukaan pandemia muutti ihmisten matkailukäyttäytymistä. Erityisesti se näkyy varausten aikaistumisessa. 

”Kysyntä alkoi aiemmin lisääntymään juhannuksesta pari viikkoa eteenpäin, mutta nyt on ollut ennätyksellinen myynti helmi-maaliskuun ja huhtikuunkin aikana tulevan talven matkoihin. Yksi syy tähän on lentolippujen kohonneet hinnat. Ihmiset ostavat nyt lennot ensin ja täydentävät sitten matkaansa kuljetuksilla, hotelleilla ja golfiin liittyvillä asioilla.”

Pohjoismaista ryntää Thaimaan lämpöön vuosittain tuhansia ja taas tuhansia matkailijoita. Maan suosioon vaikuttavat eniten alhainen hintataso ja kaiken kattava hotelli- ja ravintolavalikoima.

”Ravintolavalikoimaa on yksiselitteisesti tarjolla järkyttävä määrä. Sellaista mitä täällä ei ole, ei yksinkertaisesti ole muuallakaan. Hotelleissa on melkein sama tilanne. Valikoimaa on todella paljon: kaikki ketjuhotellit, hienoja 8-10 huoneen pieniä boutique-hotelleja sekä todella suosittuja villoja ja mökkejä. 

Ravintolavalikoimaa on yksiselitteisesti tarjolla järkyttävä määrä. Khao Soi Kai on Thaimaan pohjoisosan paikallisherkku.

Valinnanvaraa miten haluaa asua on laidasta laitaan ja hintataso pystyy palvelemaan kaikkia.

”Asumiskustannukset täällä pystyy vetämään todella alas, tai jos haluaakin oikein superluksusta ja on valmis maksamaan siitä, niin niitäkin vaihtoehtoja löytyy.”

Villat ovat suosittuja majoitusvaihtoehtoja.

Halpaa ja helppoa golfia

Thaimaassa golfaaminen poikkeaa Euroopassa pelaamisesta lähinnä siinä, että kierroksen oheen tulee paljon palveluita, hintatason kuitenkin pysyessä huokeana.

”Täällä pelaa hyvillä kentillä 60–100 eurolla, ja siinä on mukana jo caddiemaksu, joka on normaalisti kymmenen euron luokkaa, privaattikuljetukset majoituspaikan ja kentän välillä, ja autonkin saa monissa paikoissa tuohon hintahaarukkaan mukaan”, Vuorinen sanoo.

Pelipaketit, kuten kaikki muukin matkalla, räätälöidään yksilöllisesti asiakkaan tarpeisiin. Thaimaassa ei Vuorisen mukaan mikään ole mahdotonta, joten unelmien toteuttaminen on mahdollista.

”Maa on niin edullinen, että kannattaa miettiä jo etukäteen mitä lomaltaan haluaa. Moni ei aina osaa edes ajatella, mitä kaikkea täällä voi tehdä. Jos haluaa vaikkapa tietynlaisen limusiinin hakemaan hotellilta – se onnistuu.150 eurolla saa pelipakettiin jo melkein mitä vaan. Eläminen on niin halpaa, että voi järjestää omia grillijuhlia ja ottaa sinne itselleen oman kokin ilman että siitä tulee kustannuskysymys suurimmalle osalle.”

Caddiet avustavat golfaajia Thaimaan kentillä.

Juha-Matti Vuorisen vinkit ja suositukset

Thaimaa on todella turvallinen maa, mutta maalaisjärki kannattaa pitää mukana. Superystävälliset ihmiset ja palvelukulttuuri on vuodesta toiseen maan valttikortteja. Matkasi onnistuu hyvin, kun otat asiantuntijan vinkeistä vaarin.

 • Osta lennot ajoissa
  • Suomalaisetkin ovat nyt heränneet siihen, että lennot kannattaa ostaa mahdollisimman aikaisin. 
  • Finnair lentää päivittäin Thaimaaseen.
  • Paras aika varata matkat on nyt, kun Finnairilta tulee ne kesän tarjoukset toukokuussa. Silloin kannattaa iskeä kiinni syksyn tai seuraavan talven lentoihin, koska ennen kaikkea pitkissä lennoissa on tällä hetkellä selkeää nousupainetta.
  • Jos suunnittelet matkaa joulun ja tammikuun lopulle, niin elokuu on optimaalinen varausaika. Sitä myöhemmät matkat pari kuukautta ennen reissua.
  • Selvitä lentoyhtiön matkatavarakäytännöt golfbägien osalta.
 • Thaimaa on muutakin kuin golfia
  • Jos parhaat tiiajat on mennyt ei hätää, tekemistä riittää!
  • Yleistä on pyhittää osa matkasta golfille ja tehdä muutama päiväretki shoppailun ja kulttuurin parissa.
  • Etelä-Thaimaassa kaikki mikä liittyy veteen, sukellus, snorklaus ja veneretket ovat suosittuja.
 • Matkavakuutus
  Toivon, että kukaan ei enää lähde matkalle ilman vakuutusta. Se on kallis harrastus jos sairastuu maailmalla!
  Täällä on huippusairaalat, mutta jos joutuu jäämään yöksi, niin joutuu laittamaan kättä todella syvälle taskuun.
 • Muista juoda vettä
  • Täällä on kuuma keli 24/7 ja aika moni nauttii alkoholia enemmän kuin normaalissa arjessaan. Meillä lähtee joka vuosi asiakkaita tiputukseen, koska ovat juoneet pelkästään kaljaa. 
 • Suojaudu auringolta
  • Thaimaassa UV-indeksi on korkea ja aurinko vaikuttaa erilailla kuin Suomessa, joten tarpeeksi korkean suojakertoimen aurinkorasvan käyttö on suositeltavaa, vaikka kuinka kokisi että ei ikinä palaisi.
 • Rahankäyttö ja valuutanvaihto
  • Tätä kysytään todella paljon. Ehdottomasti paras tapa on ottaa Suomesta euroja (tai dollareita) mukaan käteisenä ja vaihtaa ne täällä paikalliseen valuuttaan. Täällä on turvallista vaihtaa.
  • Pankki- ja luottokortit kelpaavat nykyisin enemmän kuin viisi vuotta  sitten, mutta Thaimaa on edelleen pitkälti käteisvaltio.
 • Tippikulttuuri on helppo omaksua
  • Tipin antaminen on usein suomalaiselle vähän vieras ja erikoinen juttu, varsinkin kun ollaan sellaisen valuutan parissa jossa enemmän nollia. 
  • Palveluista tippiä pitää maksaa noin 10 %, mutta se on aika paljon jouhevampi kuin vaikkapa Amerikassa.  Eli jos maksaa hiukan enemmän tai vähemmän niin kukaan ei katso vinoon. 
  • Hyvästä palvelusta on mukava maksaa, ja täällä ne on aika pieniä kustannuksia.
Thaimaa on rentoilijan paratiisi.

Lue lisää: Amazing Thailand

Etsi luettavaa