Hyppää sisältöön

Parantumatonta syöpää sairastavan Brian Morrisin osallistuminen PGA Tourin kisaan toi pelaajille ja katsojille ajateltavaa

Brian Morrisin tulokset 89-92

Bermuda Championshipin seuratuin osallistuja kahdella ensimmäisellä kierroksella oli paikallinen pro, joka hävisi kisaa johtavalle pelaajalle 50 lyöntiä.

Golf ei ole huipullakaan pelkkää tulosurheilua. Tästä saatiin malliesimerkki Bermuda Championshipissa kisan harjoituspäivinä, sekä kahdella ensimmäisellä kierroksella. 

 Ocean View Golf Coursen valmennuksesta vastaaavalla Brian Morrisilla löydettiin tutkimuksissa pari vuotta sitten syöpäkasvain aivoissa. Se leikattiin, mutta lääkärit totesivat pahanlaatuisenkasvaimen ehtineen levitä laajalti ympäri hänen kehoaan, muun muassa vatsaan ja niskaan.  Ennuste neljännnen asteen syövässä on verraten huono.

Morris sai meneillään olevaan Bermuda Championshipiin villin kortin ja pelasi torstaina ja perjantaina tulokset 89-92,+39.  Koronarajoitusten johdosta kisakentän,  Port Royal Golf Coursen alueelle otettiin vain 500 katsojaa. 

Morrisin lopettaessa perjantaina toista kierrostaan yhdeksännelle viheriölle suurin osa yleisöstä ja vapaalla olleista toimitsijoista oli osoittamassa hänelle suosiotaan ja kunnioitustaan.

”Tämä on tunnelmaltaan jotain aivan erityistä”, tokaisi major-voittaja Graeme McDowell joka oli paikalla tuntia oman pelinsä päätyttyä. 
Jack Nicklaus lähetti Morrisille videotervehdyksen.

”Se, että saan pelata tässä kisassa perheen ja ystävieni seuratessa vieressä merkitsee minulle todella paljon. En tiedä varmuudella, näenkö heitä tämän jälkeen enää ikinä”, maanantaina sairaalaan hoitojaan saamaan suuntaava vasuri pelkisti ajatuksensa.

Bermuda Championshipiin oli paikka varattuna 132 pelaajalle. Saaren vaikean koronatilanteen ja matkustusrajoitusten vuoksi osallistujamäärä jäi muutaman pelaajan vajaaksi, ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen PGA Tourilla. 

Kahden kierroksen jälkeen johtopaikkaa pitää hallussaan Kanadan Taylor Pendrith (70-61,-11).

Tulospalvelu

Etsi luettavaa