Hyppää sisältöön

Paltamo Open – Nouseeko Erofejeff takaisin tourin johtoon?

Paltamo Golfia pidetään Suomen kauneimpana. Tässä Tatu Toivo avaa kymppireikää.

Finnish Tourin kauden neljäs osakilpailu pelataan kuvankauniissa Paltamo Golfissa. Tällä kertaa myös naiset ottavat kentällä toisistaan mittaa.

Monena vuonna Finnish Tourin kisakalenteriin kuulunut Paltamo Open on täällä taas. Upeista maisemista tunnettu kenttä luo tälläkin kertaa taatusti haastavuutensa kilpailijoille.

Viime viikolla Peuramaalla kolmannen osakilpailun voittoa juhlinut Lauri Ruuska siirtyi voitollaan tourin kokonaiskisan johtoon, mutta Paltamossa miestä ei nähdä, sillä samaan aikaan pelataan Tanskassa Nordic Leaguen osakilpailu, jossa Ruuska on mukana. 

Näin ollen Ruuskan ”kantapäillä” rankingissa toisena kolkuttelevalla Peter Erofejeffillä on mahdollisuus hyvällä sijoituksella ottaa kärkipaikka takaisin itselleen. Yllätys se ei ainakaan olisi, sillä Erofejeff puolustaa Paltamo Openissa viimevuotista suvereenia voittoaan. Itse kenttä saa Erofejeffiltä runsaasti kehuja.

”Kenttä on ilman muuta mieleen ja tänä vuonna griinit on niin timanttisessa kunnossa, että kelpaa puttailla. Viime vuoteen verrattuna kenttä on aika kova, joten se tuo uuden mausteen ehdottomasti. Strategia on aggressiivinen, mutta järkevä. Lyönti kerrallaan ja nautitaan maisemista”, Erofejeff kertoi kilpailun alla.

Paltamo Openissa kisaa myös nippu vahvasti tourilla tänä kautena menestyneitä pelaajia, muun muassa Mikael Salminen(ranking-3.), Henri Satama, Niclas Hellberg sekä viime vuonna Paltamossa toiseksi pelannut kokenut Janne Mommo.

Naisten sarjassa ennakkosuosikin viittaa harteillaan kantavat Archipelagia Golfia edustava Ellinoora Moisio sekä Nokia River Golfin Emmi Jalkanen, jotka ovat naisten rankingissa peräkkäin sijoilla neljä ja viisi.

Paltamo Openin rahapotti on 15 000 euroa, joka on tämän kauden suurin. Kilpailu käynnistyy perjantaina 8.00, jolloin ensimmäiset lähtijät starttaavat matkaan.

 

Kilpailuseuranta

 

Etsi luettavaa