Hyppää sisältöön

Palander, Leskinen ja Leino – Ski & Golfin SM-kisat keräsivät nimekkään joukon entisiä laskijoita

Ski & Golfin SM-mitalistit vuosimallia 2019.

Ski & Golfin Suomen mestaruudet kilpailtiin Vihdissä. Kisa keräsi harvinaisen nimekkään joukon entisiä ja nykyisiä alppihiihtäjiä.

Aura Golfin Jerker Brandt on voittanut Ski & Golfin miesten Suomen mestaruuden. Naisten ykkönen oli Henni Mustonen. Kisa laskettiin ja pelattiin lauantaina Vihdissä.

Toiseksi sijoittui pujottelun hallitseva Suomen mestari Jens Henttinen. Mukana kisassa oli myös melkoinen joukko entisiä huippulaskijoita, kuten Kalle Palander, Janne Leskinen ja Jukka Leino.

Ski-osuudella laskettiin yksi suurpujottelulasku. Rinne oli kova ja vaativa. Radan oli merkannut entinen huippulaskija, nykyinen juniorivalmentaja Janne Uotila.

Laskuosuuden voitti ehkä jopa hieman yllättäen Janne Leskinen. 48-vuotias näytti nuoremmilleen mallia. Suurpujottelun kakkonen oli pujottelun Suomen mestaruuden muutama päivä aiemmin voittanut Henttinen. Leino hävisi voittajalle kymmenyksen ja toppa-asussa laskenut Palander puolestaan puoli sekuntia.

Leskinen selvitti entisisistä tähtilaskijoista myös golfin, ja hän sijoittui yleisessä sarjassa hienosti viidenneksi. Kierros taittui hänellä 90 lyönnillä. Palander alitti sadan lyönnin rajan kahdella ja Leino pelasi tuloksen 108.

Päivän toiseksi parhaasta golftuloksesta vastasi kultaa kisassa huuhtonut Brandt. Hän pelasi kentän tulokseen 74 lyöntiä. Toiseksi tuli Henttinen ja kolmas oli entinen kilpalaskija Joona Sallinen
viides.

Seniorisarjojen voittajia olivat Vesa Leskinen, Hanna Knuuttila, Kalevi Tuhkanen ja kilpailun ikänestori Vihdin Veijo Hämäläinen. Joukkuekilpailun voitti Mikael Tuulion, Isometsän ja Leinon tiimi.

Etsi luettavaa