Hyppää sisältöön

Pakka tiivistyy Tour Championshipissä – kolmas kierros jäi kesken ukkosen uhan takia

Nämä viisi pelaajaa mahtuvat viiden lyönnin sisään Tour Championshipissä. KUVA: GETTY IMAGES

PGA Tour -kauden päättävän Tour Championshipin kolmas kierros jouduttiin keskeyttämään vaarallisen sää takia. Kärjessä jatkaa Scottie Scheffler, mutta ero pienenee koko ajan.

FedEx Cupin finaalin Tour Championshipin kolmas kierros jouduttiin jättämään eilen kesken ukkosen takia. Osa pelaajista ehti pelata kierroksen loppuun, kärkiryhmä Scottie Scheffler ja Xander Schauffele ehtivät pelata 12 reikää.

Kolmas kierros pelataan loppuun tänään aamulla paikallista aikaa.

Kilpailun kärjessä on edelleen Scheffler tuloksella -19, mutta eroa Schauffeleen on enää vain lyönti. Myös takaa tullaan lujaa, sillä Sungjae Im (-16), Rory McIlroy (-15), Justin Thomas (-14) ja Sepp Straka (-14) ovat ottaneen kolmannella kierroksella Scheffleriä lyöntikaupalla kiinni.

Kamppailu Tour Championshipin ja samalla FedEx Cupin voitosta ja 18 miljoonan dollarin bonuksesta muuttuu koko ajan jännittävämmäksi.

Scheffeler ei panikoi, vaikka parhaimmillaan hän ehti kasvattaa eron toisena olevaan pelaajaan peräti seitsemään lyöntiin. Nyt tuo ero on kaventunut siis yhteen lyöntiin ja seitsemän lyönnin sisälle mahtuu 12 pelaajaa.

”Yritin tavallaan pysyä omassa pienessä maailmassani. Kilpailussa pelataan 72 reikää, ja se on mielestäni vielä melko aikaisessa vaiheessa”, Scheffler sanoi.

Hän kertoi haastattelussa pyrkineensä kulkemaan laput silmillä ja lyömään mahdollisimman hyviä lyöntejä.

”Minulle ei tee hyvää kiinnittää huomiota siihen, mitä muut tekevät”, hän tuumasi.

Kolmannen kierroksen parhaasta tuloksesta on toistaiseksi vastannut Japanin Hideki Matsuyama, joka pelasi kierroksen 63 (-7) lyönnillä. McIlroy on kolmatta kierrosta viisi alle parin, kun hänelle jäi kaksi reikää pelaamatta.

Justin Thomas tulee todennäköisesti pelaamaan saman kierrostuloksen kuin Matsuayma, sillä hänelle jäi 18. reiällä jäljelle vain lyhyt birdie-putti.

Kärki tiivistyy, mutta Scheffler muistutti kierroksen jälkeen, että hän on ollut tiukoissa paikoissa aiemminkin tällä kaudella.

Scheffler on voittanut tällä kaudella neljä turnausta, joista yksi oli The Masters.

Ero voittajan ja kakkosen palkintorahoissa on hurja, sillä kakkosen FedEx Cup -bonus on vain kolmanneksen voittajan shekistä eli kuusi miljoonaa dollaria.

Se saattaa pistää Schefflerinkin ajattemaan ratkaisuhetkillä jotain muuta kuin vain omaa peliä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa