Hyppää sisältöön

Paikka maailmanlistalla vaatii suunnittelua

Viimeisen neljän viikon aikana Kiradech otti voiton ja neljä peräkkäistä top 10 sijoitusta. Viimeisen 10 viikon aikana hän nousi lähes 100 sijaa maailmanlistalla tärkeällä hetkellä.

World Rankingin sijoitukset perustuvat kahden vuoden aikaiseen keskiarvoon. Joskus pelaajan voi siis olla parempi jäädä kotiin.

Viikottain kahden vuoden takaiset suoritukset vanhenevat ja poistuvat tilastoista ja mahdolliset uudet kilpailut lisätään keskiarvoon. Pisteytys myös painottaa viimeisen vuoden tilastoja hieman enemmän kuin vanhempia mutta jokaisella kilpailulla on merkitys kun verrataan pieniä eroja erittäin tasaisella listalla.

Kilpailuista saatavat pisteet määräytyvät sen mukaan kuinka korkealle rankattuja pelaajia kilpailussa nähtiin. Tällä perusteella majorit ja World Golf Tourin (WGC) kilpailut tuottavat siis eniten pisteitä verrattuna pienempiin kilpailuihin, joissa nähdään vähemmän supertähtiä. 

Kiradech Aphibarnrat käytti hyvää suunnittelua tällä viikolla jättäytymällä poist miehen kotimaassa pelattavasta Asian Developmental Tourin kilpailusta. Jäämällä kotiin Kiradech varmisti loistavat mahdollisuudet kaudelle 2018. Vanhenevien pisteiden takia Aphibarnrat nousee World Rankingin sijalta 51 sijalle 49 ja varmistaa paikkansa viidenkymmenen parhaan joukossa kauden päättyessä. Listasijoituksella hän ansaitsee kutsun kaikkiin majoreihin, sekä WGC kilpailuihin. Sijoitus autaa myös saamaan pelioikeuksia PGA Tourille. 

Jos Kiradech olisi pelannut Asian Developmental tourin kilpailun, olisi hänen täytynyt sijoittua 10 parhaan joukkoon säilyttääkseen pistekeskiarvonsa ja  paikkansa maailmanlistalla. Turhan suuri riski, joten oli parempi jättää kilpailu väliin. 

Etsi luettavaa