Padraig Harringtonille US Senior Openin voitto: ”Tulin Champions Tourille menestymään ja voittamaan”

Padraig Harrington oli syystäkin ylpeä ensimäisestä USGA:n järjestämän majorin voittamisesta. KUVA: GETTY IMAGES

Padraig Harrington on vahva ehdokas 50-vuotiaiden pääkiertueen uudeksi kuninkaaksi. Tästä saatiin kova näyttö irlantilaisen voitettua kolmen kakkostilan jatkeeksi US Senior Openin lyönnin erolla ennen Steve Strickeria.

Voittaminen oli pitkään Padraig Harringtonille vaikeaa hänen huippuvuosinaan 2000-luvun alkupuolella.

Kakkostilat ja sulamiset tulivat etenkin DP World Tourilla lähes tavaramerkiksi.

Kaudet 2007 ja 2008 muuttivat kerralla mielikuvan irlantilaisen kyvystä voittaa. Harrington voitti kahdesti The Openin ja kerran PGA Championshipin.

Tämän jälkeen oli taas pitkään hiljaista.

Viimeisen ykköstilansa pääkiertueilla hän saavutti 2016 Portugal Mastersissa.

Harringtonin peliseurana oli kolmanneksi sijoittunut Mikko Korhonen.

Reilu vuosi sitten Harrington oli 49-vuotiaana neljäs Phil Mickelsonin (50-v) voittamassa PGA Championshipissa.

Tämä saavutus antoi hänelle intoa aloittaa syksyn Ryder Cup kapteenin hommien päätytty valmistautumiseen uraan 50-vuotiaiden Champions Tourilla.

”Champions Tourille tulin menestymään, voittamaan kilpailuja, isoja kilpailuja, majoreita”, Harrington määritteli mediatilaisuudessa sunnuntaina voitettuaan US Senior Openin.

Harrington on aina pitänyt itsensä fyysisesti hienossa kunnossa. Seniorien sarjoissa hänellä on useimpiin kilpakumppaneihnsa nähden tällä osa-alueella valtava kilpailuetu.

Se näkyi viikonlopun kilpailussa, jossa Harrington jätti aggressiivisella pelitavallaan haastajia kauas taakseen avauksissa ja pääsi lyömään pienemmillä raudoilla lähestymisiään.

Kahden keskimmäisen kierroksen tulokset 65-66 toivat vaikutelman, jonka mukaan Harrington oli jo lopullisella karkumatkalla.

Steve Stricker oli kuitenkin sunnuntaina toista mieltä. Hän nousi irlantilaisen kantaan, lyönnin päähän tuloksellaan 65.

Siinä vaiheessa Harringtonilla oli kolme reikää vielä pelaamatta.

Harrington piti kutinsa, viimeiset avaukset osuivat väyliin. Vaikka kolme lähestymistä jäivät kauas reiästä, hän upotti toiset puttinsa mestarin varmuudella.

Voittomarginaaliksi tuli yksi lyönti.

”USGA:n järjestämän majorin voittaminen minulta puuttui. Nyt tuntuu hyvältä.”

Mikäli Harrington pelaa loppukaudesta riittävästi Champions Touria, on hän vakavasti otettava ehdokas Tourin uudeksi kuninkaaksi rahalistalla ( Charles Schwab Cup).

US Seniorista ansaitsemansa dollarit (720 000) nostivat hänet yhdessä kolmen kakkostilan ansioiden kanssa jo toiseksi.

Irish Openin kautta The Openiin

Seuraavat kaksi kilpailuaan hän pelaa kuitenkin avoimissa sarjoissa.

Irish Open käynnistyy jo torstaina, kahdesti voittamansa The Open St Andrewsissa on (14.-17.7) on myös kisa, jossa seniori-ikäinen kykenee haastamaan nuorempansa kentän lyhyyden johdosta.

Harrington tulee olemaan ennakkossuosikkien joukossa myös ikäistensä Senior Open Championshipissa heinäkuun lopulla.