Hyppää sisältöön

Padraig Harringtonilla Ryder Cup -kuumetta: ”Pelaan enemmän Euroopassa, mikäli Luke Donald pitää minua listoillaan”

Mikäli Padraig Harrington valittaisiin Ryder Cupiin hän olisi koko kisan historian vanhin pelaaja. KUVA: GETTY IMAGES

Elokuun lopulla 52 vuotta täyttävä kolminkertainen major-voittaja Padraig Harrington (-7) on kärjen tuntumassa Scottish Openissa, ja valmis antamaan lisänäyttöjä päästäkseen pelaajana syyskuun lopulla pelattavaan Ryder Cupiin.

Padraig Harrington on ikäisekseen loistavasssa fyysisessä kunnossa ja lyönnissä. Suurimmat näyttönsä hän on viimeisten kahden kauden aikana antanut PGA Champions Tourilla, jossa voittoja on viisi.

Scottish Openissa irlantilaislegenda on ensimmäisinä päivinä iskenyt tauluun luvut 67-66,-7. Kun toinen kierros on vielä hivenen kesken, sijoitus on kuudes.

Hän päässee lähtemään kolmannelle kierrokselle kärkikymmeniköstä, joka on kova saavutus. Harrington nosti itse itsensä toisen kierroksen jälkeen, monien suureksi yllätykseksi jopa ehdokkaaksi Ryder Cupiin – pelaajana.

”Olen parantanut peliäni, kehittynyt ja tehnyt asioita (golfin eteen) paremmin.Kaks viimeksi pelaamaani kierrosta ovat parhaita pitkään aikaan. Champions Tour on saanut minut keskittymään peleihini huolella, puttipelini on tullut terävämmäksi”, Harrington iloitsi.

Konkarin kolme edellistä kilpailua avoimissa sarjoissa ovat tuotttaneet kadehdittavan kovat tulokset:

  • PGA Tourin Texas Openissa sijoitus oli kymmenes
  • PGA Championshipissa Harringtonin nimi on sijalla 27:s, U.S. Openissa 50.

Huomionarvoista on toki sekin, että vuoden 2021 PGA Championshipissa Harrington oli upeasti neljäs.

”Olen pelini kanssa hyvässä tilanteessa. Katsotaan miten pelaan tässä kilpailussa ja The Openissa. Sen jälkeen juttelen kapteeni Luke Donaldin kanssa. Jos olen hänen listoillaan mahdolliseksi villin kortin saajaksi, muutan kilpailuohjelmaani ja pelaan muutaman kisan Euroopassa”, Harrington julisti Sky Sportsin haastattelussa.

Kaikkien aikojen iäkkäin Ryder Cupiin osallistujista on USA:n Ray Floyd, joka syksyn 1993 ottelusarjassa pelatessaan oli kolme viikkoa aiemmin viettänyt 51-vuotissyntymäpäiviään.

Padraig Harrington on pelannut kuusi kertaa Ryder Cupissa, viimeksi 2010. Hänen pistesaldonsa on vain kohtuullinen, 10,5 pistettä, otteluja on 25.

Harrington toimi Euroopan joukkueen kapteenina syksyn 2021 ottelusarjassa. USA otti murskavoiton luvuin 19-9. Kippari sai jälkipyykissä paljon lokaa niskaansa, etenkin muilta joukkueen ex-kapteeneilta.

Mutta voisiko Harrington saada paikan Ryder Cupiin?

Mahdollista se toki on, mutta rima on korkealla . Voitto The Openissa ei juurikaan antaisi Luke Donaldille mahdollisuutta olla valitsematta Harringtonia, tai muuta eurooppalaispelaajaa.

Harringtonin itseluottamus on kunnioitettavaa, eikä siinä ole pöyhkeilyä joukossa. Muistaa sopii, että Phil Mickelson järisytti ykköstilallaan PGA Championshipissa 50-vuotiaana.

Eikä tullut valituksi USA:n joukkueeseen saman vuoden 2021 syyskuussa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa