Hyppää sisältöön

Padraig Harrington johtaa Teksasissa – voittajalle avautuu paikka The Mastersiin

Padraig Harrington on voittanut PGA Tourilla ja Champions Touirlla kymmenen kisaa. Neljä näistä on majoreita. Kuva: Getty Images

51-vuotias irlantilainen ja häntä seitsemän vuotta nuorempi Matt Kuchar (68-4) jakavat kärkipaikkaa ensimmäisen kierroksen loppuun pelanneista Valero Texas Openissa.

Padraig Harrington on kotimaassaan tottunut kylmiin, tuulisiin ja sateisiin olosuhteisiin. Näiden yhdistelmää sekä sumua oli tarjolla torstaina TPC San Antonio golfkeskuksen Oaks Coursella.

”Kovat olosuhteet sopivat minulle. Pidin pääni alhaalla ja pelasin nöyrästi”, Harrington tiivisti menestysreseptinsä.

Edelliskaudella hän voitti ylivoimaiseen tapaan US Senior Openin, plakkarissa on lisäksi yksi PGA Championshipin ykköstila, sekä kaksi voittoa The Openista.

USA:ssa hän on viimeksi voittanut PGA Tourin kisan 2015. Avauspäivän jälkeen Harrington ei luonnollisestikaan paukutellut henkseleitä. Asetelma on kuitenkin hyvin mielenkiintoinen.

Kisan paras saa paikan The Mastersiin, jossa Harrington on ollut 16 kertaa mukana ja neljästi kymmenen joukossa.

”Kierroksen aikana oli syytä pitää mietintämyssy päässä. Suoriuduin pelin mentaaliosuudesta erinomaisesti. Lähipelini oli mainiota ja puttasin hyvin.”

Texas Open on luonnollisesti viimeinen kisa, josta voi paikan tulevan viikon torstaina käynnistyvään The Mastersiin ansaita.

Augusta Nationalille mielivät torstain jälkeen kovasti myös avauskierroksestaan vain yhdeksän reikää pelannut Justin Lower (-5), Mastersissa jo 1998 amatöörinä (21.) upeasti debytoinut Matt Kuchar (-4) sekä edellisviikolla Dominikaanisessa Tasavallallassa PGA Tourin pienen kisan voittanut Matt Wallace (-3).

Tulospalvelu

Etsi luettavaa