Hyppää sisältöön

Päättyykö Mikko Rantasen voittoputki speedgolfissa – yllätysnimi kärjessä SM-kisoissa kotikentällään

Henrik Honkalehto ja Mikko Rantanen pelaavat huomenna speedgolfin Suomen mestaruudesta.

Hyvigolfin Henrik Honkalehto johtaa yllättäen speedgolfin SM-kisoja avauspäivän jälkeen. Ero Mikko Rantaseen on niukka.

MIKKO RANTANEN on hallinnut kotimaisia speedgolf-kisoja viime kesästä lähtien, jolloin hän muutaman muun puuhahenkilön kanssa laittoi käyntiin lajin kiertueen Suomessa.

Rantanen on voittanut käytännössä kaikki kilpailut aina viime vuonna ensimmäistä kertaa pelattujen speedgolfin SM-kisoista lähtien. Niinpä onkin melkoinen yllätys, että tänään käynnistyneissä kaksipäiväisissä SM-kilpailuissa avauspäivän jälkeen tulosluettelon kärjessä komeilee jonkun muun kuin Rantasen nimi.

Kärkimies ei ole myöskään ollut puolustava SM-hopeamitalisti Jari Pitkälä, joka on ollut Rantasen kovin haastaja kisoissa. Sen sijaan toiseen päivään lähtee vahvimmin kultamitalin syrjässä kiinni kotikentällään Hyvigolfissa pelaava Henrik Honkalehto.

Honkalehto pelasi tänään tuloksen 76 lyöntiä aikaan 48 minuuttia 52 sekuntia. Se alittaa Speedgolf parin, joka on 126 eli 54 minuuttia + 72 eli Hyvigolfin par-luku.

Henrik Honkalehto johtaa Speedgolfin SM-kisoja avauspäivän jälkeen.

Henrik Honkalehto johtaa Speedgolfin SM-kisoja avauspäivän jälkeen.

SPEEDGOLFISSA VOI taktikoida sillä, kuinka montaa mailaa pelaaja kantaa kierroksella mukaan. Mitä vähemmän mailoja on, sitä nopeammin kierroksesta selviää, mutta samalla se voi kostautua lyöntituloksessa. Honkalehto lähti tänään kierrokselle kahden mailan taktiikalla.

”Pelasin rauta 6+pw-yhdistelmällä. Putterina toiminut pw oli tulikuumana, putteja kertyi vain 27. Hieman harmittaa väylällä 16 outiin lyöty toinen lyönti, mutta toisaalta kuittasin sen lopettamalla kahteen birkkuun”, Honkalehto sanoi tuoreeltaan.

Honkalehdon jälkeen toisena on Rantanen, mutta ero on käytännössä marginaalinen, sillä Rantasen tulos oli 126,10 (77+49,10). Eroa on siis vain alle kaksi lyöntiä, joten kaikki on auki ennen huomista päätöspäivää.

”Huomenna koitetaan pitää sama tahti yllä, uskon että Mikko tulee pari lyöntiä tämänpäiväsestä kiristämään, joten haaste on varmasti kova”, Honkalehto pohdiskeli.

Honkalehto on harrastanut speedgolfia vuodesta 2011 säännöllisen epäsäännöllisesti ”hitaan” golfin ohessa. Hän opiskeli Yhdysvalloissa golfstipendillä ja valmistumisensa jälkeen hän on treenannut vauhtilajia aktiivisemmin. 

 

”Huominen tavoitteeni on 74 lyöntiä 50 minuutissa, minkä pitäisi riittää voittoon riippuen siitä, miten Henkan pää ja fysiikka kestää”

– Mikko Rantanen

 

ENSIMMÄINEN KIERROS pelattiin helteisessä säässä. Lämpömittari näytti 25:tä, vaikka pelaajat lähetettiin matkaan melko aikaisin aamulla. Honkalehdolle lämmin sää aiheutti hankaluuksia, muttei suinkaa fyysisiä.

”Kuumassa kelissä oudointa oli se, kuinka pitkälle pallo lensi, välillä lähestyin 20 metriä lähempää kuin tarkoitus oli, mikä aiheutti vaikeuksia”, Honkalehto sanoi.

Siinä missä Honkalehto loisti lähipelissä, Mikko Rantanen oli tänään vaikeuksissa putterin ja chippimailansa kanssa. Ongelmia entiselle ammattilaispelaajalle aiheutti se, että viheriöt olivat nopeampia kuin miltä ne näyttivät.

”Liian monta puttia ja chippiä meni pitkäksi”, hän summasi.

Rantanen ei tuntunut ottavan paineita tai olevan harmissaan siitä, että ensimmäistä kertaa Speedgolf Tourin historiassa joku on hänen edellään tuloksissa. Viime vuonna SM-kisoissa Jari Pitkälä teki hieman paremman tuloksen kisojen toisena päivän, mutta ei onnistunut ohittamaan hallitsevaa mestaria.

Rantanen kuitenkin aloitti kierroksen jälkeen välittömästi psyykkayksen.

”Huominen tavoitteeni on 74 lyöntiä 50 minuutissa, minkä pitäisi riittää voittoon riippuen siitä, miten Henkan pää ja fysiikka kestää”, Rantanen sanoi.

KOLMATTA SIJAA pitää hallussaan avauspäivän jälkeen Jari Pitkälä, jonka tulos on 131,38 (79+52,38). Myös Pitkälällä on onnistuessaan mahdollisuus parantaa sijoitustutaan.

Speedgolf-pelaajilta kantautuneen tiedon mukaan Hyvigolfin kenttä on virheettömässä kunnossa. Juoksumatkaa kärkimiehille kertyi keskimäärin 7,7 kilometriä.

Etsi luettavaa