Hyppää sisältöön

Päätöspäivään lähdetetään Morikawan johdolla – Välimäki pelaa päätöskierroksen Rafa Cabrero-Bellon kanssa

Collin Morikawalla oli eilen pallo hallussa.

Collin Morikawa, 24, hakee uransa neljättä PGA Tour -voittoa sunnuntaina. Edellinen ykköstila oli viime elokuussa napattu PGA Championshipin voitto.

Yhdysvaltain Collin Morikawa johtaa Floridassa pelattavaa WGC Championship -kilpailua kolmen kierroksen jälkeen. Morikawan tulos kolmen kierroksen jälkeen on -15. Toisena kisassa ovat  Billy Horschel ja Brooks Koepka, jotka ovat kärkimiestä kaksi lyöntiä perässä.

Viiden lyönnin päähän Morikawasta mahtuu kaikkiaan viisi pelaajaa,  joten taistelu kauden ensimmäisen WGC-kisan voitosta ja 1,8 miljoonasta dollarista tulee olemaan tänään tiukkaa semminkin, kun kisa pelataan The Concession -kentällä, jossa tulee herkästi tuplia ja jopa triploja pitkälti vaikeiden viheriöalueiden vuoksi.

Tämän huomasi eilen myös Suomen Sami Välimäki, jolle tuli eilen peräti kaksi tuplaa, toinen pienen lähipeliseukkailun jälkeen.

”Ne (viheriöalueet) ovat tuottaneet itselleni aika monta ylimääräistä lyöntiä tällä viikolla”, Välimäki viestitti Floridasta.

Hän teki kuitenkin myös kuusi birdieä pelaten kierroksen pariin. Yhteistuloksella +4 (72-76-72) hän jakaa 57:tä sijaa ennen päätöskierrosta.

Päätöskierroksen Välimäki pelaa samassa tuloksessa olevan Espanjan Rafa Cabrera-Bellon kanssa.

Välimäki itse ei vaikuttanut kuitenkaan tyytyväiseltä päivän suoritukseen, vaikka onnistuikin lopussa tekemään neljä birdieä kuuteen reikään.

”Haastavaa oli tänäänkin, mutta onneksi sain loppuun pari birkkua”, Välimäki kertoi

Morikawa teki kahdeksan birdieä kymmeneen reikään

Kisan kärkimies Morikawa oli eilen pelottavan vahvassa vedossa reiälle 12 saakka. Hän oli kierrosta tuolloin peräti seitsemän alle parin ja viiden lyönnin johdossa. Viime vuoden PGA Championship -voittaja teki kuitenkin bogit takaysin molemmille par 5 -rei’lle, joten kisan voittotaistelu tasoittui hieman, kun samaan aikaan esimerkiksi Brooks Koepka onnistui parantamaan peliään.

 ”Olen aika hyvä nollaamaan tilanteen”, Morikawa sanoi. ”Ja selvittämään itselleni, mitä tein hyvin ja panostamaan siihen. Ja tietenkin ymmärtämään, mikä ei mennyt niin hyvin ja ottamaan siitä opiksi. Lauantaina viimeiset reiät eivät menneet selvästikään kovinkaan hyvin.”

Lauantaina Morikawa teki peräti kahdeksan birdieä, jotka syntyivät kymmenen reiän aikana.

Henkisesti The Concession on raastava kenttä, sillä herpaantumisen sattuessa se rokottaa tulosta välittömästi. Välillä voi olla fiksumpaa napata avaukseen draiverin sijaan väyläpuu ja lyödä lähestyminen kauempaa, kuten Rory McIlroy teki eilen muutamalla reiällä.

Kärsivällisyys palkittiin hyvällä kierroksella, ja pohjoisirlantilainen ilmoittautui voittotaisteluun mukaan pelattuaan tuloksen 66. Hän on nyt yhteistuloksessa -11 ja neljä lyöntiä kärjestä.

Uransa aikana pääkiertueilla 24 voittoa ottaneella McIlroyllä on ollut voittojen suhteen pitkä kuiva kausi, sillä edellisen kerran hän pääsi pitämään voittajanpuhetta marraskuussa 2019.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa