Hyppää sisältöön

Ottakaa meidät mukaan – LIV-pelaajat vetoavat kirjeessään golfvaikuttajalle: ”OWGR ilman LIV Golfia sama kuin FIFA-ranking ilman Belgiaa, Argentiinaa ja Englantia” 

LIV Golfin pelaajat lähettivät vetoomuksen golfin maailmanlistan puheenjohtajalle Peter Dawsonille. KUVAT: GETTY IMAGES

LIV Golfin pelaajat ovat sitä mieltä, että golfin virallisen maailmanlistan arvo kärsii siitä, etteivät he ole mukana kiertueen pistelaskusysteemissä.

LIV Golfiin siirtyneet pelaajat ovat lähettänyt vetoomuksen golfin maailmanlistan eli OWGR:n puheenjohtajalle Peter Dawsonille, joka entisenä R&A:n puheenjohtajana on yksi maailman merkittävimmistä golfvaikuttajista.

Kirjeen viesti on selvä: LIV Golfin pitää päästä mukaan golfin maailmanlistalle.

Aiemmin kesällä OWGR vastasi kieltävästi LIV-kiertueen pyyntöön päästä mukaan listattavien kiertueiden joukkoon, kun se julkaisi uusitun pistelaskusysteemin ja siihen kuuluvat kiertueet. Saudi-Arabian rahoittama LIV Golf ei näiden kiertueiden joukkoon kuulunut.

Perusteluina pyynnön epäämiselle on pidetty muun muassa näitä kolmea asiaa: LIV Golfin kilpailut ovat ainoastaan 54 reiän mittaisia, kilpailussa ei ole cutia ja kilpailuihin pääsee mukaan ainoastaan 48 pelaajaa.

Kirjeen allekirjoittajina olivat Chicagon-kilpailuun osallistuneet pelaajat täydennettynä Bubba Watsonilla, joka liittyy mukaan LIV Golfiin ensi kaudella. Hän kärsii parhaillaan loukkaantumisesta.

Pelaajien mukaan OWGR ilman LIV Golfia sama kuin jalkapallon FIFA-rankingista jättäisi pois Belgian, Argentiinan ja Englannin.

Maailmanlistalle pääsy olisi pelaajille tärkeää sen vuoksi, että maailmanlistan 50 parasta pelaajaa pääsevät automaattisesti mukaan major-turnauksiin. Myös olympiavalinnat perustuvat maailmanlistan pisteisiin

Koska LIV Golfista pisteitä ei heru, on moni pelaaja pudonnut kesän jälkeen listalle tuntuvasti. Tuoreella listalla 13 LIV Golfin pelaajaa mahtuu enää 50 parhaan joukkoon. Esimerkiksi Dustin Johnson, joka on pelannut loistavasti LIV Golfin kisoissa, on pudonnut golfin maailmanlistalla kymmenisen sijaa muutamassa kuukaudessa.

Kun ensi keväänä majorit jälleen jatkuvat, on tilanne LIV-pelaajien kannalta paljon heikompi.

Kirjeessä pelaajat kyseenalaistivat OWGR:n hallituksen puolueettomuuden, koska kahdeksanhenkisestä hallituksesta neljä on yhteydessä PGA Touriin, jonka kanssa uusi kiertue on tukkanuottasilla.

Kirjeessä pelaajat korostivat nimenomaan Dawsonin merkitystä asiassa, koska ”urasi aikana urheilijana, liikkeenjohdossa ja golfin johtotehtävissä olet häikäisevän maineen puolueettomana ja lahjomattomana toimijana”.

”Miten on mahdollista, että tällainen systeemi voi olla ottamasta huomioon pelaajia, jotka pelaavat näin korkealla tasolla, näin suurista rahasummista ja erittäin korkean profiilin tapahtumissa”, pelaajat ottivat kantaa.

Golfin maailmanlistan pistelaskutapaa päivitettiin elokuussa. Siinä on mukana 23 eri kiertuetta, joista selvästi eniten painotetaan PGA Touria.

”Tavallisessa LIV Golfin kilpailussa taso on vähintään yhtä kova kuin keskiverto PGA Tourin kilpailussa. Me tiedämme, koska olemme pelanneet molemmissa”, kirjeessä luki.

Pelaajien mielestä myös jokainen viikko, joka kuluu ilman, että LIV Golf on mukana maailmalistalla, vähentää OWGR:n merkitystä ja arvoa.

”Pyydämme teitä tekemään positiivisen päätöksen nopeasti – rankingin yhtenäisyyden, pelin ja meidän kaikkien urheilusta kiinnostuneiden eduksi”, pelaajat vetosivat.Etsi luettavaa