Hyppää sisältöön

Ota oppia supertähden lähipelistä – Rickie Fowlerin oma peli umpisolmussa

Olymipialaiset

Rickie Fowlerin 41 perättäisen major-kisan putki päätttyy, jollei kahdessa ennen Mastersia pelattavassa lyöntikisassa tule ykköstilaa.

PGA Tourin pitkäikäisimpiiin kisoihin kuuluva Honda Classic käynnistyy torstaina Rickie Fowlerin ja kymmenien muiden maailmantähtien kotikonnuilla West Palm Gardensissa, PGA Nationalilla.
Rickie Fowler voitti kilpailun 2017, jonka vuoden päätteeksi hän oli kolmannen ja toistaiseksi viimeisen kerran maailmanlistalla kymmenen joukossa (7.). 

Jo amatöörinä kulttipelaajan asemaan nousseen Fowlerin urakehitys on kulkenut tämän jälkeen lähes viivasuoraa alaspäin. Maailmanlistalla parhaimmillaan neljäntenä ollut Fowler on takellellut tasaisesti kaikillla pelin osa-alueilla, kärkimiesten tasoon hän ei ole yltänyt viimeisen vuoden aikana kuin yksittäisillä kierrroksilla.

Majoreisssa kolme kertaa kakkoseksi ja 11 kertaa kymmenen joukkoon sijoittnut Fowler on ennen Honda Classicia maailmanlistan 81. Reikäpelimestaruuksiin (top 64.) ei ole asiaa, paikka Mastersiin aukeaa käytännössä enää voitolla viikonloppuna, tai ennen Mastersia pelattavassa Teksasin osakilpailussa.

Pelilliisestä koomasta heräämisiä toki välillä tapahtuu, mutta Fowlerin menestys Honda Classicissa tuntuu erittäin epätodennäköiseltä.
Helpotusta haasteeseen tuo se, että osanottajalista on kisan historian heikoin.  WGC:N lyöntipelikisa, Arnold Palmerin kutsukisa, sekä Players Championship edellisillä viikoilla veivät tähdistä mehut.

Jo tulevan viikon keskiviikkona käynnistyy finalistien osalta viisipäiväinen WGC:n reikäpelimestaruustaisto Teksasissa.

Honda Classicin suurimmat suosikit ovat Daniel Berger, Adam Scott, Joaquin Nieman, sekä kahden edellisen viikon kakkonen Lee Westwood.
Westy asui West Palm Gardensissa muutaman vuoden, ja on ollut Honda Classicissa kahdeksan osallistumiskerran aikana neljästi kymmenen joukosssa.

PGA National (par-70) on kova haaste pelaajille etenkin loppupään osalta.
Jack Nicklauksen käsialaa kentän faceliftingissä ovat väylät 15-17, joita kutsutaan syystäkin nimellä Bear´s Trap. Vesi tulee vahvasti peliin.

Kuvaavaa on se, etttä vuosina 2007-2019 näillä reiíllä on veteen lyöty yli 1 500 palloa. Käytännössä siis 120 kisa kohden, 30 palloa päivässä…

Loppuhetkien draamaa on suurella todennäköisyydellä odotettavissa kahden edellisviikon tavoin.

Vaikka Rickie Fowlerin pelit eivät olekaan aivan jiirissä, hänen sanomaansa lähipeliin liittyvissä asioissa kannattaa  kuunnella oheiselta videolta.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa