Hyppää sisältöön

Ota oppia Dustin Johnsonin wedge-tekniikasta

Dustin Johnson on parantanut wedge-peliään.

Amerikkalaisen avauspeli meni eteenpäin, kun hän siirtyi pelaamaan fadea. Viime aikoina maailmanlistan kärkimies on parantanut myös wedge-lyöntejään.

Dustin Johnsonin lyöntitekniikka ja ranteiden asento soveltuvat loistavasti wedge-peliin.

Yllä olevassa videossa kiinnitä huomiota erityisesti lavan asentoon downswingissä. Wedgeillä lyönnit onnistuvat parhaiten, kun hallitset mailan nostokulmaa.

Liian avonainen tai osumassa aukeava lapa tuottaa korkean ja löysän lentokaaren, jonka pituutta on vaikea kontrolloida.

Palloon on saatava paineinen osuma, jossa pallo puristuu tiukasti lapaa vasten. Tämä onnistuu parhaiten, kun pidät lavan suorana kohteeseen nähden eikä nostokulma kasva liian suureksi. Silloin pallo lentää matalana ja lyöntiin tulee reilusti spinniä.

Dustin Johnsonin lapa säilyy vahvassa asennossa läpi svingin. Lapa osoittaa enemmän maata kohti, eikä aukea taakseviennin aikana.

Downsvingissä lapa osoittaa palloa kohti jo aikaisessa vaiheessa. Varsi ja rannekulma vapautuvat osuman läpi, ja lapa jatkaa hyvin symmetristä liikettä koko osuma-alueen. 


Yritä saada lapa selkärangan kanssa samaan kulmaan varren ollessa vaakatasossa.


Huomaa myös, kuinka Dustin Johnsonin lavan asento on myötäilee selkärangan kulmaa: lapa ja vartalon asento sopivat yhteen. Johnsonin ei tarvitse sulkea lapaa osuman läpi, vaan hän säilyttää saman lavan symmetrisen asennon myös läpilyönnissä. 

GettyImages

Omassa harjoittelussa sinun kannattaakin kiinnittää huomiota juuri lavan asentoon. Etenkin wedgeillä hieman suljettu lapa on parempi kuin avonainen. Yritä saada lapa selkärangan kanssa samaan kulmaan varren ollessa vaakatasossa.

Etsi luettavaa