Hyppää sisältöön

Ota mallia, näin maailman paras lämmittelee ennen kierrosta

Ennen kierroksen alkua Jason Day menee lopuksi puttiviheriölle.

Jason Day aloittaa lajinomaiset lämmittelyt noin tunnin ennen lähtöaikaa. Valmistautumisrutiinien aikana hän lyö noin 70 kertaa.

PGA Tourin videotiimi seurasi, kuinka Jason Day valmistautuu kisakierrokseen. Hän aloittaa lämmittelyn lähipelialueelta, mikä onkin järkevää, sillä sieltä voi hakea rauhallista rytmiä ja hyviä osumia myös pitkiin lyönteihin.

Lähipeliviheriöllä Day lyö ensin kevyitä pitch-lyöntejä lob-wedgellä. Sen jälkeen hän siirtyy karheikkoon nostelemaan pehmeitä pikku-lobeja ja bunkkeriin lyömään räjäytyslyöntejä, ennen kuin lähtee rangelle noin kolme varttia ennen lähtöaikaa.

Jason Day lyö rangella ensin sand wedgellä.

Jason Day lyö rangella ensin sand wedgellä.

Getty Images

Rangella hän lyö alkuun muutaman kevyen lyönnin sand wedgellä. Sen jälkeen hän nappaa bägistään rautayhdeksikön ja suuntaustikun. Day käy kaikki parittomat rautamailat läpi aina rautakolmoseen asti, jonka jälkeen hän lyö vielä väyläpuulla ja draiverilla.

Rangella hän tarttuu vielä lopuksi hiekkamailaan, jolla hän hakee jälleen rauhallista rytmiä svingiinsä. Huomionarvoisaa on se, että Day lyö viidestä kuuteen lyöntiä per maila. Kaikkiaan täysiä lyöntejä kertyy 42 kappaletta eli noin korillinen. Tarkoitus ei ole väsyttää itseään ennen kierrosta.

Vielä ennen ykkösen tiille menoa, Day käy puttiviheriöllä, jossa hän puttaa noin 30 kertaa. Sitten kaikki alkaakin olla valmista kierrosta varten. Katso alta PGA Tourin video Dayn rutiineista:

Etsi luettavaa