Hyppää sisältöön

Ota mallia Matt Jonesista – lännen nopein golfari?

Matt Jonesin ei todellakaan jähmety pallolleen ennen lyöntiä.

Matt Jones on kaksinkertainen PGA Tour -voittaja, joka ei ehdi kissaa sanoa, kun pallo on jo ilmassa.

Matt Jones sijoittui eilen päättyneessä PGA Tourin viimevuotisten mestarien kutsukisassa eli Sentry Tournament of Champions -kilpailussa kolmanneksi pelattuaan kaksi viimeistä päivää häikäisevästi 23 alle parin!

Loistavien lyöntien ja mahtavan skorauksen lisäksi 41-vuotiaan pelissä kannattaa kiinnittää huomiota seuraavaan asiaan: Jonesilla ei kauaa nokka tuhise, kun hän asettuu pallolle ja lähettää sen matkaan.

PGA Touriin kytköksissä oleva Skratch julkaisi tänään videon, jossa sekuntikello lähtee käyntiin, kun Jones asettuu pallolle, ja pysähtyy lyönnin lähtiessä liikkeelle.

Kellon lukemat päätyvät lukemaan 4,13 sekuntia, mitä voi pitää järisyttävän nopeana toimintana – semminkin, jos suoritusta vertaa moneen muuhun rapakon toisella puolella vaikuttavaan peluriin.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Skratch (@skratch) jakama julkaisu

Esimerkiksi Sergio Garcialla, jota ei varsinaisesti tunneta minään nopean pelaamisen airueena, kestää noin 18 sekuntia lähettää pallo matkaan sen jälkeen, kun hän asettuu pallolle.

Kierroksen mittaan Garcia seisoo pallollaan yli 9 minuuttia pidempään kuin Jones! 

Tässä ajassa ehtisi kolme kertaa tämän YouTube-videon, johon on koottu PGA Tour -pelaajien lyöntiin valmistavia rutiineja.

Tuolta videolta löytyy myös Garcian veivaaminen ennen lyöntiä.

Suosittelemmekin kaikkien pelaajien taitotasoon katsomatta ottamaan mallia pikemminkin Jonesista kuin Garciasta. 

Saatat yllättyä, että sillä voi olla lyönteihinkin positiivinen vaikutus…

Etsi luettavaa