Hyppää sisältöön

Osallistu arvontaan: Jack, Ben vai Tiger, kenellä heistä on paras svingi?

Kellä heistä on svingi kaunein?

Kenellä näistä kolmesta lajilegendasta on mielestäsi paras svingi. Laita mielipiteesi kommenttikenttään Facebookissamme ja osalllistu Viaplay-palvelun yhden kuukauden katsojakoodin arvontaan. Viaplay näyttää syyskuun lopussa pelattavan Ryder Cupin!

1) Ben Hogan

Monet svinginiilot suhtautuvat fanaattisesti Ben Hoganin golfsvingiin ja onhan se kieltämättä upeaa katsottavaa. Kaiken lisäksi Hoganin tarinaan liittyy paljon mystiikkaa. Erään tarinan mukaan, hän olisi saanut keskellä yötä oivalluksen, jonka ansiosta hän sai golflyöntinsä viimeisenkin palasen loksahtamaan kohdalleen. Loppu on historiaa.

Vaikka Hogan on tehnyt yhden maailman myydyimmistä svingioppaista, Five Lessons – The Modern Fundamentals of Golfswing, väitetään, ettei hän koskaan paljastanut oikeaa salaisuuttaan. Tätä salaisuutta onkin sitten ratkottu pitkään ja hartaasti, niin ammattilaisten kuin amatöörien toimesta.

Varmaa on ainakin se, että Hoganin golfsvingi on seurausta käsittömättömän suurista harjoittelumääristä. Hän harjoitteli aikoinaan niin kauan, että käsistä alkoi vuotaa verta – ja jatkoi pallonlyömistä senkin jälkeen.
 

2) Tiger Woods

Yllä oleva svingivideo on itse asiassa Niken mainos vuodelta 2006, jolloin Tiger voitti kaksi majoria, kuusi tavallista PGA Tourin kilpailua ja yhden European Tourin voiton. Siis käsittämättömät yhdeksän suurta ammattilaisturnausta.

Tiger oli aloittanut vuonna 2003 yhteistyön valmentaja Hank Haneyn kanssa ja suuret svingimuutokset olivat edellisenä vuonna alkaneet tuottaa erinomaista tulosta. Erona valmentaja Butch Harmonin aikakauden svingiin Tiger oli onnistunut parantamaan Haneyn avustuksella erityisesti rautapeliään ja saanut lyönnistään aiempaa toistettavamman – tosin hieman lyöntipituuden kustannuksella.

Ja tältä svingi sitten näytti – aika paha siitä on mitään moitittavaakaan löytää.

3) Jack Nicklaus

Kahteen edellä mainittuun pelaajaan verrattuna Jack Nicklausin swingissä on huomattavasti enemmän liikkuvia osia. Tulokset puhuivat kuitenkin puolestaan, sillä ”Golden Bearin” nimissä on ennätysmäärä major-voittoja (18).

Huomionarvoista Nicklausin svingissä on se, että hän antaa vasemman jalan kantapään nousta reippaasti taakseviennin aikana, mikä voisi tehdä hyvää myös monelle klubipelaajalle.

Tehoa Nicklausin svingissä piisasi, ja se toimi myös vanhoilla päivillä, eikä Jack kärsinyt monista loukkaantumista pitkän aktiiviuransa aikana.

Arvontaan voit osallistua Facebook-sivuillamme laittamalla kommenttikenttään suosikkisvingaajasi nimen. Meistä olisi mukava lukea myös perusteluja valinnallesi…

Etsi luettavaa