Hyppää sisältöön

Osala meditoi ukkostauolla ja jakaa kolmatta sijaa – Alonso johtaa Pickalan LET-kisaa

Carmen Alonso oli tyytyväinen kierroksen jälkeen. Hän avasi Pickalan LET-kisan huipputuloksella 64 eli kahdeksan alle parin. KUVA: MARK RUNNACLES / LET

Kaksi suomalaista kymmenen parhaan joukossa Pickalassa pelattavassa Ladies European Tourin kisassa.

Ladies Open by Pickala Rock Resortin avauspäivä sujui katkonaisesti, kun peli jouduttiin töräyttämään poikki kaksi kertaa varotoimena ukkosen uhan takia.

Ensimmäinen tauko pidettiin hieman puolenpäivän jälkeen, toinen hieman myöhemmin. Missään vaiheessa ukkosrintama ei tullut kuitenkaan Pickalan kenttien ylle, ja hieman hassua oli, että Pickalan kahdella muulla kentällä pelit jatkuivat normaalisti samaan aikaan kun Parkia kiertäneet naisammattilaiset viettivät aikaa klubilla jutustellen ja lounasta nauttien.

Pitkät tauot tarkoittivat sitä, että ihan kaikki pelaajat eivät ehtineet kiertää avauskierrosta loppuun torstain aikana. Urakoitavaa jäi joillakin iltapäivän lähtijöillä huomiseksi aamuksi.

Osalan hurmos päättyi ukkostaukoon

Suomalaisittain avauspäivä alkoi hyvin. Kisassa kolmatta sijaa jakaa Linda Osala, joka kiersi itselleen hyvin tutun Park-kentän tuloksen 66 (-6). Pickala on Osalan entinen kotiseura.

Erityisen hyvin Osala onnistui ensimmäisen kahdeksan reiän aikana. Kymppireiältä aloittanut Osala pelasi reiät kuusi alle parin, mutta sitten peli keskeytyi ensimmäisen kerran.

”Tein siinä kolme birdieä, eaglen ja birdien. Sitten tuli pieni breikki, enkä saanut sen jälkeen enää hurmosta päälle”, Osala kertoi.

Parin tunnin pelitauon aikana Osala ehti viettää pukukopissa vartin meditaatiohetken Sanna Nuutisen kanssa. Se ei kuitenkaan täysin poistanut johtoaseman ja hyvin sujuneen pelin tuomaa jännitystä. Yhdeksännelle reiälle Osala teki päivän ainoan boginsa lyötyään avauksen vasemmalle karheikkoon ja väylällä kasvavan puun maskiin.

Hän joutui turvautumaan välilyöntiin, eikä onnistunut sen ja chipin jälkeen pelastamaan paria noin kuudesta metristä.

Linda Osalan par-putti 18. reiällä eli Osalan yhdeksännellä jäi hieman vajaaksi. KUVA: TOMI NATRI

Bogin jälkeen Osala sai juonesta jälleen kiinni. Jälkimmäiset yhdeksän reikää hän pelasi yhden alle tehtyään kahdeksan paria ja yhden birdien, joka tuli kahdeksannelle reiälle.

Osala löi koko päivän ajan palloa hyvin, mutta hurmoksen aikana putit ja yksi chippikin upposi. 16. reiän eagle (Osalan päivän seitsemäs reikä) tuli 15 metrin päästä reiästä viheriön ulkopuolelta.

”Hyvää lyömistä ja sitten sain aika kivojakin putteja kuppiin”, hän summasi.

Alonso johtaa, Bakker seitsemäntenä

Osala on kärjessä olevaa Espanjan Carmen Alonsoa kaksi lyöntiä jäljessä. Alonso pelasi lopun kuin hurmoksessa, sillä hän päätti kierroksen eagle-birdie-yhdistelmään ja päätyi tulokseen 64 (-8).

Toisena on Itävallan Christine Wolfista tuloksella 65 (-7). Kokenut Wolf pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta päivän toiseksi parhaan suomalaisen Katri Bakkerin kanssa. Amatööri Bakker jakaa seitsemättä sijaa tuloksella 68 (-4).

Bakkerilla oli oivallinen mahdollisuus päästä yötauolle lyönnin paremmasta asemasta. Metrinen birdie-putti päätösreiällä käväisi puolittain kupissa, mutta kierähti täydet 360 astetta päätyen aivan reiän reunaan.

Katri Bakkerin metrisessä birdie-putissa pallo kävi puolittain reiässä, mutta ei suostunut putoamaan kupin pohjalle. KUVA: TOMI NATRI

Bakkerin kannalta harmillinen juttu oli se, että peli vihellettiin poikki toistamiseen, ennen kuin hän pääsi puttaamaan birdieään. Henkisesti putti olisi varmasti ollut helpompi lyödä, mikäli lähestymisen ja putin välissä ei olisi tarvinnut odottaa niin pitkää aikaa klubilla. Bakker ei asiaa pitkään kuitenkaan maalissa harmitellut.

”Eihän niille mitään voi. Ja kyllähän siinä pääsi aina lämmittelemään ennen kuin pelit jatkuivat”, Bakker kuitenkin sanoi.

”Oli hyvä päivä. Lyönti tuntui varmalta ja sain putteja sisään”, hän summasi.

Muista suomalaisista Niina Liias, Sanna Nuutinen ja Tiia Koivisto ovat jaetulla 35. sijalla tuloksessa 71 (-1).

Avauskierroksen loppuun pelanneista par-tuloksessa ja cut-rajan paremmalla puolella ovat Krista Junkkari ja Emily Penttilä. Samassa tuloksessa 12. reiän jälkeen oli Elina Saksa. He jakavat 56:ta sijaa.

Muut suomalaiset (suluissa pelattujen reikien määrä, jos kierros jäi kesken):

75. Henni Mustonen +1
75. Elina Nummenpää +1 (16)
75. Ursula Wikström +1 (13)
89. Fanni Grönlund +2
89. Noora Komulainen +2 (12)
120. Tiia Teiniketo +5

Kolmen päivän kilpailu päättyy lauantaina. Kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa