Hyppää sisältöön

Optimoi draivin pituus

Timo Karvinen on suomalainen huippuvalmentaja

Huippuvalmentaja Timo Karvinen neuvoo, kuinka saat optimoitua draivien pituuden. Oleellisesta on saada palloa korkealle kaarelle pienellä spinnillä.

Nykyaikaisilla draivereilla pyritään lentokaareen, jossa pallo nousee osumasta korkeaan kaareen alhaisella alakierteellä. Mitä alhaisempi mailanpään nopeus pelaajalla on, sitä korkeampi lähtökulma tarvitaan pallolle. Tällöin mainitut lähtökohdat on entistäkin tärkeämpi huomioida.

Tiiaa puoli palloa lavan yläpuolelle, kallista yläkroppaa kevyesti taaksepäin ja aseta pallonpaikka vasemman kainalon kohdalle.

Svingaa sisältä ylöspäin

Svinginlinjan suunta vaikuttaa suuresti mailan osumakulmaan. Toimivassa lyönnissä ne muodostavat parin, jossa mailan kulkusuunta (swing path) ja osumakulma (attack angle) ovat jotakuinkin samat lukemat. Suosittelenkin usein pelaajille joiden mailanpään nopeus on alle 100 mph svingaamaan kolme astetta sisältä ulos ja kolme astetta ylöspäin.

Varmista, että alkuasento mahdollistaa osumaantulon kohdelinjan sisäpuolelta. Draivin alkuasento eroaa rautamailoista siten, että vasen käsivarsi tulisi näkyä oikean käsivarren etupuolella niin alkuasennossa kuin osumassa.

Harjoite osumakulmaan

Aseta kolme pallon lyötävän pallon etupuolelle gripin mitan päähän. Lyö niin että kolmen pallon rivi pysyy paikallaan. Harjoite antaa tunteen mailan nousukulmasta osuma-alueella.

Fittaus ja valmennus optimoivat pituuden

Mailan fittauksessa ja opetuksessa apuna käytettävän Trackman Optimizerin avulla löydät osuma-alueen optimiasetukset. Optimizer suhteuttaa osuma-alueen muuttujat pelaajan omaan mailanpään nopeuteen ja on korvaamaton apuväline. Sopivan mailan sovittaminen lyöntitapaasi voi vaikuttaa merkittävästi lyönnin pituuteen.

Etsi luettavaa