Hyppää sisältöön

Opi golfia Markon kanssa: Tämä yksinkertainen vinkki auttaa saamaan parempia osumia lähipelissä

Marko Kumm kehottaa pitämään ranteet yhtä korkealla taakseviennissä ja saatossa chipeissä ja pitcheissä.

Tyypillinen virhe, johon klubipelaajat sortuvat lyödessään lyhyttä lyöntiä läheltä viheriötä, on se, että he pyrkivät nostamaan wedgellä palloa ylöspäin.

GoGolf-valmentaja Marko Kumm näkee, että tämä on yksi suurimmista syistä huonoon osumaan. Sen sijaan, että palloa nostaisi ylöspäin, pelaajan kannattaisi pyrkiä lyömään palloa siten, että maila menee alaspäin osuessaan palloon.

Wedgen nostokulma kyllä hoitaa sen, että pallon nousee riittävästi ilmaan.

Jutun pääkuvan paikalla olevalla videolla Kumm kertoo, että helppo tapa saada kiinni alaspäin menevästä liikkeestä, on pyrkiä lyömään palloa siten, että sekä taakseviennissä että saatossa ranteet ovat samalla korkeudella.

Ajatuksena voi jopa olla, että saaton jälkeen ranteet itse asiassa pysyvät taaksevientiä matalammalla.

Palloon saa pysähtymään viheriöllä nopeasti, kun antaa ranteiden vapautua luontevasti osuma-alueella. Tällöin mailanpää kiihtyy osumaan tultaessa, mikä tuottaa alakierrettä. Samat ohjeet pätevät sekä chippin ja pitchiin.

Ennen seuraavaa kierrosta, tätä lyöntiä kannattaa käydä treenaamassa lähipelialueella. Sillä voi olla positiivisia vaikutuksia myös täyden svingin osumiin.

PGA professional Marko Kumm on kokenut golfopettaja, joka kuuluu GoGolfin ammattitaitoiseen golfvalmennustiimiin. Talvisin Marko opettaa GoGolf Loungessa ja kesäisin GoGolfin eri kentillä ja rangeilla.

Kuvauspaikka: Vuosaari Links, Helsinki

Etsi luettavaa