Hyppää sisältöön

Opi golfia Markon kanssa: Seuraa näitä kuutta Trackman-arvoa, kun haluat kehittää osumien laatua

GoGolf-valmentaja Marko Kumm kertoo, mitä kuutta Trackmanin tarjoamaa arvoa kannattaa seurata, kun haluat parantaa osumien laatua. Opetusvideon löydät jutun pääkuvan paikalta.

Trackman-lyöntitutkia löytyy nykyään eri puolelta Suomea vaikka millä mitalla. Pelkästään Espoon Kerassa sijaitsevassa GoGolf Loungessa Trackmanejä löytyy peräti 11 kappaletta.

Korkean teknologian laite on viimeistään tehnyt golfista Suomessa ympärivuotista. Laitteen tarjoama tarkka data ja pallon lennon upea visualisointi valkokankaalle takaavat sen, että pelaaja pystyy paitsi kehittymään myös viihtymään simulaattorigolfin parissa.

MAINOS

Oletko päättänyt olla parempi golfari ensi kaudella?

Varaa paikka GoGolf-valmennuksen suosituilta talvikursseilta – ja nautit pelamisesta ensi kesänä aiempaa enemmän.

Tässä jutussa ja alla olevassa videossa kerron lyhyesti, millaista dataa svingiään kehittävän golfarin kannattaa Trackman-lyöntitutkasta tarkkailla, kun haluaa kehittää osumaa palloon.

Oppimismielessä kannattaa parantaa aina yhtä arvoa kerrallaan. Jutun pääkuvan paikalla katsottavissa olevalla videolla avaan tarkemmin seuraavia osumaan vaikuttavia tekijöitä:

1. Attack angle

Kertoo, missä kulmassa pelaaja tulee mailalla osumaan. Optimaalinen kulma vaihtelee mailoittain. Esimerkiksi draiverilla haetaan sitä, että maila nousee ylöspäin, kun se osuu palloon. Raudalla vastaavasti maila osuu palloon tullessaan alaspäin – mitä lyhyempi maila, sitä jyrkempi kulma.

2. Club path

Kertoo, missä suunnassa lapa tulee osumaan: suoraan, sisältä ulos tai ulkoa sisään.

3. Face angle

Kertoo lavan asennon osumassa eli onko lapa suorassa, avoimena vai suljettuna. 

4. Low point

Kertoo, mikä on lavan alin pistettä suhteessa palloon. Rautamailalla alin piste pitää olla aina pallon jälleen, jolloin maila attack angle on negatiivinen.

5. Launch angle

Kertoo, missä kulmassa pallo nousee ylöspäin. Matalampi lähtökulma kertoo sen, että pallossa on painetta. Liian korkea kielii tehottomasta osumasta.

6. Smash factor

Kertoo osuman laadun. Mitä suurempi smash-lukema, sitä parempi osuma ja suurempi paine pallossa. Smash factor vaihtelee sen mukaan, millä mailalla pallo on lyöty. Draiverilla optimaalinen smash factor on 1,5.

PGA professional Marko Kumm on kokenut golfopettaja, joka kuuluu GoGolfin ammattitaitoiseen golfvalmennustiimiin. Talvisin Marko opettaa GoGolf Loungessa ja kesäisin Vuosaari Linksillä ja GoGolf Range Leppävaarassa.

Etsi luettavaa