Hyppää sisältöön

Opi golfia Markon kanssa: Näin saat helposti lisää pituutta draiveihin

Haluaisitko lyödä pidempiä avauksia? Jos virheesi on se, että tulet liian jyrkästi palloon, lyönnit voivat pidentyä yllättävän helposti.

Moni harrastajagolfari hyötyisi siitä, että oppisi lyömään draiverilla hieman ylöspäin.

GoGolf-valmentaja Marko Kummin mukaan ylöspäin lyöminen parantaa paitsi osumien laatua myös vähentää alakierteen määrää. Kumpikin asia lisää pituutta draivatessa.

Helppo tapa lähteä muuttamaan mailan tulokulmaan palloon on pyrkiä muuttamaan mailan liikerata sellaiseksi, että se alkaa tulla sisältä ulos osuma-alueella.

”Kun mailan saa tuotua osumaan lyöntilinjan sisältä, se tulee automaattisesti loivemmin palloon. Kun tämän saa kuntoon, sen jälkeen oppii vapauttamaan lähes automaattisesti lavan ranteilla, sillä muuten pallo menee melkein väkisin oikealle”, Kumm sanoo.

JOULUKALENTERI. Käy avaamassa GoGolfin joulukalenterin toinen luukku ja osallistu arvontaan, jossa voit voittaa lyöntiin lisää pituutta tuovan oppitunnin Marko Kummin kanssa. Mikäli onni ei ole myötä, löydät oppitunnin tarjouksessa GoGolf Shopissa.

Rakenna harjoitteluasema helpottamaan oppimista

Uuden oppimista helpottaa harjoitteluasema, jossa neljä suuntaustikkua asetetaan ohjaamaan liikettä oikeansuuntaiseksi.

Lähimpänä jalkoja oleva tikku asetetaan kohteen suuntaisesti ja pallokorien välissä oleva tikku puolestaan osoittamaan haluttua mailan kulkusuuntaan eli lievästi sisältö ulos.

Pallokoreihin nojaavat tikut pakottavat mailan liikkumaan tässä halutussa kulkusuunnassa.

Sen lisäksi draiverin mailahuppu asetetaan maahan reilun parinkymmenen sentin päähän korkeahkon tiin päälle asetetusta pallosta.

Kannattaa kuitenkin olla varovainen, kun lyöt ensimmäisiä täysiä lyöntejä, sillä jos maila osuu liian kovaa pallokoriin, se saattaa mennä rikki.

Huomasithan myös tämän jutun pääkuvan paikalla olevan videon, jossa Marko kertoo tarkemmin harjoitteesta.

TrackMan auttaa harjoittelussa

Hyvänä apuvälineenä toimii myös TrackMan, joka muuttaa svingin arvot numeroiksi. Tässä tapauksessa TrakcMan-luvuista kannattaa tarkastella sekä attack angle– että swing path -arvoja.

Mikäli attack angle on positiivinen, mailan lapa nousee ylöspäin osuessaan pallon. Myös swing path -lukema on positiivinen, kun mailan kulkusuunta kohdelinjaan nähden on plussan puolella.

Pyri siis positiivisiin arvoihin, kun harjoittelut sisältä ulos tulevaa svingiä, jossa draiverin lapa nousee ylöspäin osumaan tultaessa.

Jopa 30 metriä lisää mittaa

Mikäli olet aiemmin lyönyt draiverilla kovasti alaspäin, mutta saat harjoitteen ja harjoittelun avulla korjattua liikkeen siten, että lapaa nouseekin jo ylöspäin osuessaan palloon, tulokset voivat olla yllättävän suuria.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että yhden harjoitussession jälkeen uusi liike ei jää vielä lihasmuistiin, vaan sitä pitää muistaa harjoitella.

Tällä muutoksella mittaa voi tulla lyöntiin helposti 10–30 metriä lisää riippuen vähän lähtötilanteesta ja mailanpäännopeudesta. Sen lisäksi slaissi kääntyy draw’ksi, kun maila ei tule enää palloon ulkoa sisään vaan sisältö ulos.

Näin saat iskettyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Etsi luettavaa